Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай

  • Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай
    Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай

Всеки град има свои специфични архитектурни забележителности – някои от тях могат да бъдат доста необичайни, точно както тази, която ще ви представим сега.

Когато става въпрос за модерния и бързо развиващ се Дубай, всички забележителности са доста нови. Градът става все по-популярна дестинация и всяка година привлича милиони туристи от цял свят, а една от най-новите му атракции е доста нетипична  150-метрова рамка за снимки.

Тя се намира в красивия парк Забеел и бе открита официално на 1 януари 2018 г. Огромната структура е със златист цвят, а огледалата, поставени по нея и стъклен под, я правят още по-забележителна.

Гигантската рамка не е атракция за посетителите само през светлата част на деня, но и през нощта, защото е осветена. Двете 150-метрови прозрачни кули са свързани с 93-метров мост, където посетителите могат да се насладят на 360-градусова панорамна гледка към града. За сравнение – височината на рамката може да се сравнява с 50-етажна сграда.

Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай

Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай чрез мултимедийни презентации, които показват преобразяването на града от бедно рибарско селище в модерен мегаполис. За да посетите рамката, разбира се, ще са ви необходими билети. Те могат да бъдат закупени от онлайн платформата на Дубай Сафари парк.