Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

  • Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа
    Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Лятото отдавна си отиде и настъпи октомври, но това не означава, че сте изпуснали възможността за почивка. Дори напротив!

Свежият въздух и прекрасните багри на есента вдъхновяват за нови пътешествия след поутихналите летни емоции. Есента в Европа е много красива, а и нашият континент предлага изобилие от интересни градове, които може да посетите. Той посреща туристи през цялата година, като всеки сезон предлага неповторима атмосфера и възможност за различни изживявания. Пътуването из Европа през есента обикновено означава по-малко туристи, както и  по-къси опашки на входовете на прочути музеи и забележителности.

Освен това екскурзиите през този период са по-изгодни, заради по-ниските цени на хотели и самолетни билети. Времето през есента в Европа все още е благосклонно. Можете да си подарите едно наистина приятно изживяване, стига да се запасите с достатъчно топли дрехи. За мнозина именно есента е най-прекрасният сезон от годината.

Вижте кои са най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа: 

Прага, Чехия

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Ако все още не сте били в Прага, може би трябва да го направите по-скоро. Столицата на Чехия е притегателна дестинация за много туристи от цял свят. Добре ще ви се отрази един уикенд в града на 100-те кули с романтично плаване по река Вълтава и пътя на Чешките крале. Златна Прага ще ви разнообрази с есенните си мотиви, фестивали и събития. Направете си разходка в центъра – Старият Град (Staré Město) – където можете истински да усетите духа на Прага, да разгледате дългите площади и тесните улички, както и средновековните замъци. Няма как да не пропуснем и чешката кухня. Чехия е една от страните в света, класираща се на топ местата по консумация на бира. Прага предлага изобилие и огромно разнообразие от този тип заведения, за да си кажете „Na zdraví!“ с любимо пиво, придружено с месни мезета и специалитети.

Виена, Австрия

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Есента във Виена ще ви посрещне с аромат на виенско кафе и ябълков щрудел, които са основните специалитети във виенската кухня. Градът е невероятен коктейл от история, изкуство и музика. Негова запазена марка са: Виенският валс, Виенската филхармония, Виенската Опера и виенското колело. Аристократизъм, стил, изящество и красота се преплитат в този невероятен град и неговите дворци. Паркът на двореца Шонбрун е любимо място за разходка не само на туристи, но и на стотици жители на австрийската столица. Прекрасната дворцова сграда, стройните редици дървета и храсти, павилионите и пътечки, водещи към хълма, могат да ви пренесат в един друг свят. Разбира се, няма как да не споменем и романтиката носеща се във въздуха.

Лондон, Англия

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Независимо колко пъти сте го посещавали, никога не можете да видите абсолютно всичко от Лондон. Винаги има нещо, което да ви изненада и да ви върне там. Разходете се по Тауър Бридж, направите си снимки до Биг Бен, полюбувайте се на красивата река Темза или Лондонското око. Вечеряйте в някой ресторант с прекрасна гледка, посетите Уестминстърското абатство или да минете по Трафалгар скуеър, за да хапнете в някоя от многобройните закусвални по тесните лондонски улички. Винаги може да намерите начин как да прекарате времето си в дъждовния есенен Лондон, нужни са ви само настроение и топли дрехи.

Дубровник, Хърватия

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Какво по хубаво от море през есента? Дубровник ще ви предложи именно това. Курортният град е забележителен не само през лятото, но и през есента. Този хърватски град, разположен на Адриатическото крайбрежие, не е толкова популярна плажна дестинация. Това е добра новина, тъй като цените не са високи. През септември и октомври тук е все още топло, но тълпите ги няма и можете спокойно да се насладите на приятните есенни лъчи, както и да се потопите в атмосферата на историческата част на града. Дубровник е място с древна история и една от перлите на Хърватска. Ето защо се нарежда сред най-подходящите градове в Европа, които трябва да видите през есента.

Брюж, Белгия

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Този град е съхранил своята неповторима архитектура от Средновековието. И до днес е сред най-предпочитаните места за туризъм в Белия. Наистина си струва си да видите Брюж през есента. Безбройните магазини за шоколад, закътани из тесните улички на града, са очарователни, особено под меката есенна светлина. Една екскурзия до там, през този сезон, е най-подходяща, тъй като фестивалът Kookeet довежда в града истинска гурме кухня - с гастрономически ястия на разумни цени!

Будапеща, Унгария

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Известен като "Кралицата на Дунава", Будапеща е най-интересният град в Унгария, който изобилства от история и култура. Разположен на живописната река Дунав, Будапеща е наистина възхитителна. Може да прекарате часове в снимане на градския парк, който е обагрен във всевъзможни нюанси на червено, жълто и оранжево. Около Буда Касъл има изградена цяла система от средновековни улички, из които може да си направите живописна разходка, а под него се вие 10-километров подземен лабиринт. Белите кули на Рибарския бастион блестят гордо под лъчите на следобедното слънце, а величествената сграда на парламента се оглежда суетно във водите на Дунава.

Най-подходящите градове за есенна екскурзия в Европа

Една от най-популярните и търсени туристически атракции в района е Бастионът на рибарите (Fishermen"s Bastion), от който се открива зашеметяваща панорамна гледка към целия град. Самата сграда е интригуваща смесица от нео-готическа, нео-римска и барокова архитектура. Неговите седем кули символизират седемте маджарски племена, които се установяват в Карпатския басейн през 896 г.

Уверете се, че имате достатъчно заредена батерия на телефона или фотоапарата си, за да запазите всички снимки, които искате. Повярвайте, те ще са повече, отколкото бихте очаквали! А няма по-красиви кадри от невероятните есенни пейзажи в тези очарователни европейски градове!