Най-романтичните дестинации в света

  • Най-романтичните дестинации в света
    Най-романтичните дестинации в света

Влюбени сте лудо и търсите идеалната дестинация, за да се насладите заедно на залеза? Или може би сте щастливо несемейни и искате да се почерпите с меден месец за един човек?

Февруари е месецът на любовта, така че нека се вдъхновим с няколко интересни предложения за това къде да отпразнуваме този прекрасен повод.

Ето ги и нашите предложения:

Санторини

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pexels

Гледали ли сте филмите "Mamma Mia"? Живописната обстановка очевидно беше звездата на шоуто. Гледайки тези филми, няма как да не пофантазирате да прекарате един ден от романтично, безгрижно лято там. Направете своя романтичен престой в Санторини, Гърция.

Най-добрите дейности включват луксозно круизно плаване с катамаран, ATV обиколки и красиви винарни, в които да прекарате деня. Привържениците на историята ще оценят археологическите разкопки и древни обиколки, описващи подробно хиляди години от миналото на гърците.

Бора Бора

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pexels

Бора Бора! Намира се в Южен Тихи океан, северозападно от Таити във Френска Полинезия. Заобиколен от морски пясък, островчета и тюркоазена лагуна, защитена от коралов риф, той е известен със своето гмуркане. Освен това е популярна дестинация за луксозни почивки, където някои бунгала за гости са кацнали над водата на кокили. 

Ненадмината природа на Френска Полинезия ще ви спре дъха! Няколко неща, които трябва да направите, докато там са гмуркане, ядене на едни от най-добрите храни в света и безгрижна разходка наоколо, разбира се.

Хавана

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pexels

Туризмът в Куба започва да набира скорост. Част от привличането на Хавана идва от това, че напомня за 50-те, което можете да видите в автомобилите, архитектурата и липсата на интернет услуги. Това се дължи на десетилетия търговско ембарго и се превърна в очарование на Куба в много перспективи за чужденците.

И така, какво да правите на толкова любопитно място? Потопете се в историята на красивите сгради около вас в Старата Хавана и не пропускайте Плаза де ла Революшън, включваща стоманен мемориал Че Гевара. Когато не се разсейвате от телефона ви, ще имате повече време, което да посветите на този, когото обичате.

Париж

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pexels

Никой списък за романтика не би бил пълен без споменаване на Париж! 

Да, Париж може да бъде препълнен и малко прекалено романтизиран. Но има причина Париж да е топ дестинация за меден месец. Ако посетите през пролетта и избягвате тълпите ще прекарате чудесно. Париж има смесица от може би най-добрата кухня в света, впечатляваща архитектура и култура, която насърчава романтиката. Ако сте там повече от един ден, посветете поне следобед на скитайки из улиците, рискувайки да се изгубите и да изследвате без официален план. Яжте обяд в един от многото красиви паркове, възхищавайки се на емблематичната Айфелова кула и посетете джаз клуб.

Буенос Айрес

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pixabay

Буенос Айрес, Аржентина е красиво място за празнуване на любовта. Често наричан „Парижът на Южна Америка“, тази изискана дестинация ще зарадва всички сетива. Тангото е популярен танц в тази страна, така че не забравяйте да проверите шоу или ако сте по-смели танцувайте! Изгубете се по красивите улици и участвайте в хранителна обиколка или направете красива екскурзия по делтата на Тигър. Полетът може да е дълъг, но вие и вашият партньор със сигурност сте на мнение, че си струва усилията.

Света Лусия

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pixabay

Бързо бягство от Карибите е всичко, от което се нуждаете, за да празнувате любовта. От всички острови, този е от най-пищните и красиви! Самата природа е повече от достатъчна причина за посещение. Независимо дали обичате ATV обиколки, разходки или просто искате да се отпуснете на лодка, със сигурност ще намерите дейност, в която ще искате да участвате заедно. 

Санта Барбара

Най-романтичните дестинации в света
Снимка: pixabay

Тук ще изпитате романтика. Сгушен далеч от задръстванията на Лос Анджелис на юг и Сан Франциско на север, Санта Барбара предлага удобно бягство в калифорнийски стил.

Почивката на влюбените в Санта Барбара не е пълна без винена обиколка! Разходете се или наемете колело и се разходете сред красивата вековна архитектура.