Най-романтичните градове в Европа

  • Най-романтичните градове в Европа
    Най-романтичните градове в Европа

Когато заговорим за градове, излъчващи романтика, веднага се сещаме за Париж. В Европа, обаче, има  много други градове, които не отстъпват по този показател, а дори имат и предимството, че са по-спокойни и не толкова пренаселени с туристи.

В случай че настъпващата есен ви действа романтично, то ето кои са градовете в Европа, които си струва да посетите:

Брюж, Белгия

За този град времето сякаш е спряло – Брюж представлява укрепено средновековно селище, в което каналите следват своя път през центъра,отразявайки с водите си многовековните постройки. Тук може да се разходите из лабиринта от павирани улички, да поседнете в някоя тиха градинка и да отседнете в една от множеството варосани в бяло странноприемници.

Най-романтичните градове в Европа

Алберобело, Италия

Това градче се намира в Южна Италия и сякаш е излязло от приказките. Многобройните кръгли къщи, наречени трули могат да бъдат видени навсякъде из града. Именно те са причината Арбелобело да е включен в Списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО.

Най-романтичните градове в Европа

Дубровник, Хърватия

Градът е известен още като перлата на Адриатика и разхождайки се из улиците му човек може да усети една наистина уникалната атмосфера. Красивите каменни сгради и непокътнатите крепостни стени допринасят за очарованието му. Дубровник е сред предпочитаните дестинации за меден месец на Балканите.

Най-романтичните градове в Европа

Берген, Норвегия

Разположен на брега на море и обгърнат от група планини, Берген определено има какво да покаже на посетителите си. Освен с разноцветните си къщи, той е известен и с това, че именно тук се намира най-голямото вътрешно пристанище в страната. Оттук минава и пътят към фиордите – повечето туристи посещават града с круизни кораби именно пътувайки към тях.

Най-романтичните градове в Европа

Анси, Франция

Това живописно градче е разположено на брега на едноименното езеро. То се намира само на 35 км. от Женева и на 150 км. от Лион. Мястото е определяно от мнозина като перлата на Алпите.

Най-романтичните градове в Европа

Толедо, Испания

Толедо е бил столица на Испания до 1560г. и именно на това се дължи впечатляващата му архитектура, характерна за Средновековието. Обграден с крепостни стени, с минаващата покрай него река Тахо, той представлява една наистина романтична гледка. Заради старинната си архитектура и богата история, градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за природно и културно наследство.

Най-романтичните градове в Европа

Люцерн, Швейцария

Този град е един от най-красивите в Швейцария и се намира на северозападния бряг на едноименното езеро, между Алпите и централната част на страната. През града минава река Реус, а в близост могат да бъдат видени алпийските върхове Пилатус и Риги. Люцерн притежава всички природни дадености, за да се нареди сред най-красивите и живописни градове в Европа. Идиличното спокойствие и уют, които мястото излъчва са само допълнение към всичко гореизброено.

Най-романтичните градове в Европа

Вюрцбург, Германия

Разположен на двата бряга на Майн, Вюрцбург е известен като университетски и резидентски град. Освен това е прочут и като център на лозарството във Франкония, а също и като място с множество интересни забележителности.

Най-романтичните градове в Европа

Авейро, Португалия

Това място определено излъчва спокойствие и приветливо настроение, като тесните улички и цветни сгради са сред характерните за него неща. Тук може да отидете на плаж и да се насладите на красиви и романтични гледки, а след това да поседнете в някое от многото крайбрежни заведения.

Най-романтичните градове в Европа