Най-тайният плаж на света

  • Най-тайният плаж на света
    Най-тайният плаж на света

Райско късче земя с неизвестно местонахождение, където тълпите от туристи са просто кошмарен сън. Не, това съвсем не е сюжетът на култовия филм "Плажът" с Леонардо ди Каприо, разказан в няколко думи.

Островите Мариета са реално място на картата, разположени в залива Бандерас, Мексико, само на около час път от град Пуерто Валярта. Те са дом на един от най-забележителните плажове в световен мащаб.

За да стигнете до скритата плажна ивица, трябва да преодолеете едно сериозно препятствие по пътя си: 50 метра пещерен тунел. За щастие, той обаче не е разположен изцяло под вода, затова специалната екипировка за гмуркане не е нещо задължително.

Днес островите Мариета продължават да бъдат абсолютно необитаеми, въпреки засилващия се интерес към тях. Най-вероятно необичайният екстериор на райското местенце се дължи на военни екперименти с експлозив от страна на мексиканското правителство. Независимо обаче дали е природно дело или намесата на човешка ръка е факт, това място заслужено би могло да се нарече истински райски кът.

На това мнение са не само хора, а и животни: островите Мариета са прочути с огромното си биологично разнообразие. Изобилие от рифови обитатели и корали, пингвини, китове, търсещи убежище през зимата са само малка част от списъка с нещата, на които е силно вероятно да се натъкнете. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!