Невероятна геотермална лагуна бе открита на брега на океана в Исландия

  • Невероятна геотермална лагуна бе открита на брега на океана в Исландия
    Невероятна геотермална лагуна бе открита на брега на океана в Исландия

Наскоро в Исландия се откри нова геотермална лагуна на брега на океана, която позволява на гостите да се отпуснат във води, които се смесват с морето.

Вдъхновен от дългогодишната спа култура на Исландия, Sky Lagoon (в превод от англ. „Небесна лагуна”), намираща се в пристанището Краснес, Копавогур, има за цел да предостави възстановителен ритуал, подобен на спа, който се корени в исландската традиция. Това е изкуствена лагуна с безпрепятствен 70-метров ръб на безкрайност, създаващ визуален ефект, който я вижда да се слива с океанския пейзаж. Лагуната предлага седемстепенно спа изживяване, наречено The Ritual (в превод от англ. „Ритуалът”), което съчетава топла и студена вода, топла пара, суха топлина и чист въздух.

Неговите дизайнерски елементи са повлияни от исландската култура и моделирани по неговите къщи, с дълбока изолация за студения сезон и мъхови покриви. Той е дом на бара Lagoon, разположен встрани от пещера в далечния край на лагуната, кафене Sky и бар Smakk, ресторант, който сервира храна, вдъхновена от традиционните ястия на Исландия. Лагуната предлага на гостите възможността да се насладят на безпрепятствена гледка към Атлантическия океан, както и възможност да хванат цветни залези, северно сияние и гледки към тъмното небе.

Тези грандиозни водопади и природните чудеса на Южна Исландия си заслужават да бъдат посетени. Може да разпознаете някои места от известни телевизионни предавания и музикални видеоклипове.

Международните пътници, включително тези от САЩ, вече могат да посетят Исландия, след като демонстрират доказателство за ваксинация срещу COVID-19. Още през март тя стана първата държава в ЕСи Шенгенското пространство, която позволи влизане на ваксинирани пътници от всяка точка на света.

Допълнителна информация за ваксинациите, карантината и правилата за влизане в страната можете да намерите на официалния уебсайт на правителството на Исландия тук, а за Sky Lagoon – тук.