Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години

  • Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години
    Невероятна калифорнийска пътека отваря за пръв път от 13 години

Тъй като в Калифорния отпадат повечето от ограниченията що се отнася до COVID-19 и отваря отново щата, една от най-популярните пешеходни пътеки се отваря за обществеността за първи път от 13 години.

Пътеката на водопада на Биг Сур отново ще бъде отворена на 18-и юни, след като е претърпяла опустошителни щети от пожар преди 13 години. Масивният Басейн Комплекс Пожар разкъса 162 818 акра брегова линия Биг Сур през юни 2008 г. Считан за един от най-лошите пожари в Калифорния, искрящият от мълнии пламък унищожи голяма част от инфраструктурата на пътеката Pfeiffer Falls, включително мостове, парапети, стъпала, знаци и стени.

Сега благодарение на съвместните усилия на Калифорнийските държавни паркове и природозащитната група Save the Redwoods League, пътеката ще се отвори отново за обществеността на 18 юни и ще изглежда по-добре от всякога, с подобрен достъп за туристи и укрепени екосистеми за обитателите на дивата природа на пътеката.

Една от най-впечатляващите нови характеристики на пътеката Пфайфър фолд е живописният 70-футов пешеходен разширителен мост, обхващащ дерето Пфайфър редууд крийк. Мостът отвежда пешеходния трафик от чувствителното русло, за да подобри естественото местообитание на водната екосистема отдолу и дава на туристите невероятна гледка към дерето и водопадите. Допълнителните подобрения по пътеката включват подмяна на повече от 4500 кв. м асфалт и бетон с по-естетически приятна и в крайна сметка по-устойчива, мръсна пътека.

Говорейки преди възобновяването, Джим Доран, мениджър на програмата на държавния парк в Калифорния за пътищата и пътеките на област Монтерей, заяви, че „преди пожара през 2008 г. в басейна на комплекса, това е една от най-популярните пътеки в Биг Сур – дестинация за туристите в Калифорния. Многото подобрения на пътеката са завършени, ние се радваме да приветстваме посетителите още веднъж. “

Наскоро обновената пътека от 0,75 мили Пфайфър фолс пътека завършва 1,5 мили линия с пътека Валей вю. Според Лигата посетителите ще намерят нови тълкувателни панели по пътеката, за да ги обучат по секвоите и изменението на климата, водосбора на Биг Сур и партньорството между Калифорнийските държавни паркове и Службата по горите на САЩ.

Ако планирате пътуване до Биг Сур тази година, не забравяйте да разгледате и други забележителности в района, включително странната мемориална библиотека на Хенри Милър, място за некултурно издигане и книжарница, сгушено дълбоко в секвоите; Есален хот спрингс за нощно къпане под звездите; Държавен исторически парк Point Sur; перфектният плаж Пфайфър и гората Лос Падрес.