Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник

  • Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник
    Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник

За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България - 3-ти март.

Едно от най-красивите природни явления в света ще грейне в бяло, зелено и червено.

Това е единствена по рода си инициатива до днес и ознаменува важен юбилей от навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада. Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Едва ли има някой, който да не е чувал за Ниагарския водопад – внушителна природна забележителност, която ежегодно привлича тълпи от посетители. За него вероятно е изписано толкова мастило, колкото вода се сгромолясва по пътя на река Ниагара, на границата между САЩ и Канада.

Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник
Снимка: pixabay

Светлинното шоу на 3-ти март ще може да се наблюдава между 22:00 ч. и 22:15 ч. канадско време (05:00 ч. – 05:15 ч. в България), както от канадския бряг, така и от САЩ.

То може да бъде проследено и на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто - тук.

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.