Нощем с гладиаторите – виж Колизеума след залез

  • Нощем с гладиаторите – виж Колизеума след залез
    Нощем с гладиаторите – виж Колизеума след залез

Слънцето се скрива, вратите се затварят и в топлата римска нощ Колизеума остава празен и почти неразпознаваем без изследващите всяко ъгълче посетители. Това обаче не е краят на представлението. За поредна година през летните месеци няколко пъти седмично туристите ще могат да направят нощна разходка из най-известния амфитеатър в света.

Нощните обиколки на Колизеума привличат както туристи, така и италианци, които нямат търпение да преоткрият най-голямата си забележителност в друга светлина – лунна.

Разходката по тъмно е винаги с гид и започва от арената, за да премине след това през всички подземия, галерии и арки. Дори и вече да сте посещавали Колизеума, атмосферата на нощно осветление и с мълчаливо наблюдаваща отгоре луна е нещо съвсем различно.

Полезна информация: Нощните обиколки на Колизеума през 2015 г. се провеждат от 23 април до 10 октомври, всеки понеделник, четвъртък, петък и събота от 20:20 до 24 часа. Задължително е да имате резервация. Последната група влиза в 22:40 часа Информация тук.

Вече ви се ходи в Рим? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Рим!