Нов колоездачен маршрут свързва 8 държави от Западните Балкани

  • Нов колоездачен маршрут свързва 8 държави от Западните Балкани
    Нов колоездачен маршрут свързва 8 държави от Западните Балкани

Нов колоездачен маршрут от 2000 км ще свързва осем европейски страни от Западните Балкани!

Велосипедистите, които търсят ново предизвикателство, ще се зарадват да чуят за новия трансграничен колоездачен маршрут Транс Динарика. Той ще преминава през Динарските планини, известни още и като Динарските Алпи и ще е чудесен за планинско колоездене.

Понастоящем Транс Динарика свързва Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина, като планът е да обхване още: Черна гора, Албания, Косово, Сърбия и Македония. Маршрутът ще даде възможност на велосипедистите да пътуват из всичките осем страни по Динарските Алпи и Шар планини. Колоездачите ще преминават през предизвикателни чакълести пътеки и живописни планини.

Нов колоездачен маршрут свързва 8 държави от Западните БалканиСнимка: www.transdinarica.com

Идеята е те да карат по 50-60 км на ден по черни пътища и единични писти, набирайки 1500 метра височина. Ако това темпо се поддържа ежедневно, всяка страна може да бъде измината за седем до десет дни, а велосипедистите могат да изберат дали да покрият целия маршрут или само част от него. По пътя си те ще преминават през много обекти, под закрилата на ЮНЕСКО, села и национални паркове. Ще могат да се насладят на гледка към синьото Адриатическо море, изолираните дълбоки тъмни каньони и бързо течащите зелени реки.

Нов колоездачен маршрут свързва 8 държави от Западните БалканиСнимка: www.transdinarica.com

Идеята за Транс Динарика е замислена от групи приятели от Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина, всяка от които има своя собствена компания за приключения на открито. Допълнителна информация за новия маршрут на Транс Динарика, вижте тук.

***