Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година

  • Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година
    Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година

Когато тапата на шампанското гръмне тази година, няма да има над стотици хиляди нюйоркчани и туристи, събрали се на Таймс Скуеър.

Феновете на събитието вместо това ще отброяват последните секунди от дома си, тъй като почитаните във времето новогодишни празненства стават цифрови с фокус върху „човешкия дух“, като празнуват онези, които са ни пазили по време на пандемията от основни работници, лекари до учени и всички на първа линия.

Когато стрелките минат 12, отбелязвайки началото на 2021 г., на Таймс Скуеър няма да има целувки, прегръдки и размахване на балони.

Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година
Снимка: Александра Любова

Тази година тържествата се намаляват поради коронавируса. Но това не означава, че хората няма да видят падането на топката в полунощ или да участват в церемонията. Според организаторите се създава виртуално изживяване, което позволява на хората да празнуват, където и да се намират.

„Повече от всякога в тези разделени и изпълнени със страх времена, светът отчаяно трябва да се събере символично и виртуално, за да отпразнува хората и нещата, които обичаме, и да очакваме напред с чувство за обновление и ново начало“, каза Тим Томпкинс, президент на Алиансът на Таймс Скуеър.

На Таймс Скуеър ще има изключително ограничени и социално-дистанцирани тържества, но целта на тези събития е да допълнят новите и подобрени виртуални, визуални и дигитални предложения.

Нова година на Таймс Скуеър ще стане виртуална тази година
Снимка: Александра Любова

Плановете все още са в процес на разработка, но собственикът на One Times Square, където пада новогодишната топка, е изградил приложение за излъчване, което ще свърже хората по целия свят с честванията в Ню Йорк. Производителите казват, че тази година фокусът ще бъде върху реагиращите и хората, които са ни пазили по време на пандемията.

„Едно нещо, което никога няма да се промени, е изтичането на времето и пристигането на Нова година в полунощ на 31 декември“, каза Томпкинс. „Тъй като повече от всякога в тези разделени и изпълнени със страх времена, светът отчаяно трябва да се събере символично и виртуално, за да отпразнува хората и нещата, които обичаме, и да гледа напред с чувство за обновление и ново начало.“