Нудистки плажове в България

  • Нудистки плажове в България
    Нудистки плажове в България

Повечето нудистки плажове по Българското Черноморие са труднодостъпни (поне в сравнение с останалите плажове). Обикновено за да стигнете до тях, ви трябва личен автомобил, често са оградени от гъсти гори или брегът е каменист.

Ето списък на по-големите нудистки плажове на Черно море (както и плажове, които не са нудистки, но често се посещават от нудисти).

Ако имате друга информация, можете да я споделите в коментар под статията с останалите любители на природата и тена без бели следи от бански. Или да разгледате кои са най-известните нудистки плажове в света.

Нудистки плажове край Варна (Северно Черноморие)

Плаж Галата – намира се на нос Галата, в края на Варненския залив. Галата не е типичен нудистки плаж – осеян е със скали, малцина са почиващите там и не всички са нудисти или натуристи.

Плаж Балтата – това е плажната ивица между Кранево и Албена. Просторен е и е посещаван предимно от нудисти, макар че има и ненудисти.

Крапец - отвъд оживените зони се срещат и нудисти.

Плаж Фичоза – Също не е плаж само за нудисти, плажната ивица на места има доста камъни. Намира се на 2-3 км от варненския квартал Галата.

Плаж Панорама – намира се в северния край на Златни пясъци, под бившия къмпинг „Панорама". Там има и гей зона и нормални нудисти. Плажът е охраняем, подходящ е за къмпинг и каравани.

Камен Брягтук брегът е скалист, но пък свободата е пълна. Срещат се всякакви летуващи, включително и нудисти.

Нудистки плажове край Бургас (Южно Черноморие)

Царски плаж – намира се между къмпинг Градина и къмпинг Златна Рибка. Тук нудисти ще срещнете предимно на места, които не са толкова оживени.

Нудистки плаж край Синеморец в края на северния плаж, където е устието на река Велека. Тъй като районът е труднодостъпен, плажът е слабонаселен и посещаван от нудисти.

Плаж Делфин – намира се между Ахтопол и Варвара, използва се предимно от нудисти. Неохраняем е.

Плаж Липите – намира се южно от южния плаж на Синеморец. Заобиколен е от гора и е любимо място на търсещите уединение – включително и на нудистите.

Несебър Най-южният несебърски плаж е предназначен за нудисти. Имайте предвид, че се посещава от много нудисти, а ивицата е тясна.

Нудистки плаж край къмпинг Делфин - залива на север от къмпинга е нудистки.

Алепу – Южно от Дюни. Посещаван е от нудисти предимно в началото и в края на сезона. През оживените летни месеци почти няма нудисти. 

Плаж Перла – на 3 км от Приморско – продължавате по северния плаж на Приморско. В центъра на дългата плажна ивица често идват нудисти.