Още 3 примера за най-мистичните места в света

  • Още 3 примера за най-мистичните места в света
    Още 3 примера за най-мистичните места в света

Колкото и клиширано да звучи, светът е пълен с чудеса. Има някои мистични места, които притежават едно много специално чувство. Може би това е тяхната поразителна красота, или богата история, или нещо повече от това. Понякога е трудно да се разбере, но всеки знае, че е там. Каквато и да е причината, те просто изглеждат специални.

За да вдъхновите вашите следващи открития, ето списък с три мистични места по света:

Планината Парнас, Гърция

Още 3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: Adam L. Clevenger

Почти всички места около Гърция са свързани по някакъв начин с митологията. Много от тях също са красиви, но не всички изглеждат толкова мистериозно като планината Парнас. Според митовете Парнас е бил свещен за Аполон. Това е бил домът и на музите, богини, представляващи различни изкуства и науки. Тъй като се смяташе, че тези същества живеят там, можете да си представите колко вдъхновяваща трябва да бъде планината. Днес Парнас се посещава предимно от скиори; на пистите му има два ски центъра. Когато отидете там с екипировката си и се плъзнете надолу по планината, не забравяйте да обърнете внимание на нейния особен и вдъхновяващ вид.

Езерото Атитлан, Гватемала

Още 3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: pixabay

Всичко за езерото Атитлан е удивително: притежава живописна обстановка сред великолепни, мъгливи планини, хълмове с плодородни полета, традиционни села и накрая, очарователната култура на маите. Това е мястото, в което човек лесно може да се влюби. Не само е специално само по себе си, но и ви кара да се чувствате специални. Възхитително релаксираща, атмосферата около езерото Атитлан е уникална. Освен това, това е идеална дестинация за тези, които се интересуват от завладяващото наследство на маите. Разглеждайки градовете и селата, ще видите изобилие от примери за традиционна керамика, дрехи и произведения на изкуството. Селата Сан Антонио Палопо и Санта Катарина Палопо са особено известни със занаятите. Философите, мислителите и медитиращите от новата ера обикновено се отправят към Сан Маркос Ла Лагуна.

Планината Кайлас, Китай

Още 3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: Jean-Marie Hullot

Свещена планина за хората от различни религии, планината Кайлас, се почита от будисти, индуиси, джайнисти и тези, които следват тибетската традиция на Бьон. Различни вярвания се фокусират около прекрасния връх, като всички те го правят място с голямо значение. Нищо чудно, че много вярващи я намират за толкова уникална, планината дори на пръв поглед е удивителен природен феномен.

Разположен в Хималаите в Западен Тибет, покритият със сняг връх достига до синьото небе и прави невероятно впечатление. Туристи, авантюристи и поклонници от цял ​​свят се събират около четиристранния връх, за да станат свидетели на загадъчната му красота. Мнозина смятат, че обикалянето на планината е свещен ритуал. Някои поклонници твърдят, че цялата разходка трябва да се направи в рамките на един ден, но това не е лесна задача, тъй като маршрутът е дълъг 52 километра. Освен ако не е важно за вас да следвате тази традиция или не сте в необичайно добра форма, отделете 2 или 3 дни, за да разгледате района.