Палатка за суша, море и въздух!

  • Палатка за суша, море и въздух!
    Палатка за суша, море и въздух!

Палатка с хубава гледка - какво повече му трябва на един истински пътешественик?

Тя е дом, спасение от лошо време и пристан след дълъг ден на крак. Сега обаче палатката придобива ново измерение. Тя става по-адаптивна от всякога, може да я ползвате какво на сушата, така и във въздуха и забележете - и във водата!

Чудите се какво е това? Това е "Вселена" (The Universe)! Най-новия вид палатка е подходяща за три от природните елементи - земя, въздух и вода! Тя може да бъда разпъната на земята и спокойно да приюти пет души. Възможно е и да бъде опъната във въздуха, между дърветата.

Палатка за суша, море и въздух!
Снимка: Justin Lewis

Палатката се превръща и в стабилен сал за отдих в реки и езера. Когато се използва във въздуха и във водата, може да приюти трима души. Като предпазна мярка за безопасност, създателите забраняват спането в палатката, когато тя е поставена във водата.

Това къмпинг чудо е с твърд под, по който може да се върви. Има и складово пространство както вътре, така и отдолу и включва три големи веранди, когато е разпънато на сушата.

Палатка за суша, море и въздух!
Снимка: Tom Kahler

"Няма значение къде отивате, с "Вселената" ще сте добре подготвени, независимо с кой природен елемент се сблъскате - земя, въздух или вода!", казват създателите на палатката. Известни със своите окачени дървени палатки, те разполагат и с редица други модели, предназначени специално за активна употреба, включително сафарита, експедиции, научни изследвания, заснемане на дивата природа, консервация, помощ при бедствия.

Очаква се новият вид палатка да бъде пуснат в началото на 2019 г.