Паркът на военната академия в София – прекрасна уикенд опция

  • Паркът на военната академия в София – прекрасна уикенд опция
    Паркът на военната академия в София – прекрасна уикенд опция

Някога разхождали ли сте се в парка на военната академия „Г. С. Раковски”?

Той се намира в София и е проектиран от архитект Фридрих Грюнангер, който е автор на обществени сгради и частни домове в София, които са със забележителна архитектура. Сред тях са Духовната академия, Синагогата, сградите, в които се помещават Турското посолство, къща на Яблански и други. Паркът на военната академия е отворен за посетители от 2010 г. насам и е прекрасно място за отдих. През летните месеци в парка се провеждат и редица събития и концерти на открито.

Паркът на военната академия в София – прекрасна уикенд опцияСнимка: Лилия Христова

Той е и единственият парк в София, който има работно време. В периода от 1-ви май до 30-и септември  е отворен от 07:30 до 20:30 ч., а от 1-ви октомври до 30-и април – от 09:00 до 17:30 ч.

Паркът на военната академия в София – прекрасна уикенд опцияСнимка: Лилия Христова

За осигуряване на пълното спокойствие на посетителите, тишината и уюта сред великолепната природа и аритектурни забележителности, когато сте в парка, трябва да следвате някои правила.

Ето ги и тях:

1. В парка не се допускат посетители извън работното време, като наруителите носят отговорност и могат да бъдат санкционирани от МВР, служба „Военна полиция“ и фирмата, която отговаря за ораната на парка.

2. Забранено е навлизането в тревните площи в парка, газенето и унищожаването на тревата, растителността и дървесните видове, оставянето на отпадъци освен на определените за това места, пуенето, употребата на опиати и алкохол, както и паленето на огън.

3. Забранено е движението на посетителите извън пределите на парка, които са отразени на схемата, която посетителите могат да видят на влизане.

4. В парка не се допускат посетители, придружавани от кучета и други домашни животни.

5. В парка не се допускат посетители в нетрезво и неадекватно състояние.

6. В парка не се допуска извършването на политическа дейност, организирани масови прояви, концерти и събития.

7. В парка не се допускат посетители с обемист багаж и предмети, алкохол и упойващи средства.

8.  Парка не се допускат посетители с огнестрелни и хладни оръжия и други средства за принуда, взривоопасни и общоопасни средства.