Пътеводител за Дубай - част 2

  • Пътеводител за Дубай - част 2
    Пътеводител за Дубай - част 2

Дубай, град, където древните традиции срещат футуристични визии, предлага на пътешествениците несравнимо изживяване. От извисяващи се небостъргачи до златни пясъчни дюни, този близкоизточен мегаполис има по нещо за всеки. Нека разгледаме някои от най-добрите неща за правене в тази пленителна дестинация.

Част 2:

Разположен на фона на емблематичния Бурж Халифа, Дубайският фонтан предлага хипнотизиращо представление от вода, светлина и музика. Тази безплатна атракция привлича тълпи с грациозната си водна хореография, достигайки височини до 459 фута. За гледка отблизо се повозете на традиционна дървена лодка абра или се насладете на шоуто от някой от близките ресторанти или платформи за наблюдение.

фонтан дубай

Представете си, че разглеждате над 30 държави за един ден - това е същността на Global Village. Тази сезонна атракция съчетава пазаруване, хранене и развлечения от различни култури по целия свят. От китайски оперни представления до турски въртящи се дервиши, Global Village предлага уникална комбинация от международни преживявания заедно с вълнуващ панаир.

глобално село

Зашеметяващата джамия Джумейра, със своите сложни детайли и девствено бял екстериор, е задължително посещение както за любителите на архитектурата, така и за търсачите на култура. Като една от малкото джамии в ОАЕ, отворени за немюсюлмани, тя предлага обиколки с екскурзовод, които предоставят ценна представа за ислямската култура и традиции.

джамия

Стоейки гордо в Zabeel Park, Dubai Frame предлага уникална гледна точка към еволюцията на града. Тази висока 492 фута структура осигурява панорамна гледка към стария и новия Дубай. Посетителите могат да разгледат галерии, изобразяващи миналото, настоящето и очакваното бъдеще на Дубай, което го прави идеално място за разбиране на бързата трансформация на града.

dubai frame

За тези, които търсят дейности на открито, Kite Beach е идеалната дестинация. Тази девствена ивица от бял пясък предлага повече от просто слънчеви бани - посетителите могат да се насладят на кайтсърф, плажен волейбол и каяк. С камиони за храна, кафенета и пазар през уикенда, това е страхотно място за ден на почивка или приключение, всичко това със зашеметяваща гледка към Burj Al Arab.

kite beach

Любителите на природата ще бъдат очаровани от Dubai Butterfly Garden, където живеят около 15 000 пеперуди. Посетителите могат да наблюдават тези деликатни същества отблизо в девет купола с контролиран климат, научавайки за техния жизнен цикъл и разнообразни видове. Съседният музей на пеперудите и насекомите предоставя допълнителни образователни прозрения, което го прави идеална семейна атракция.

Dubai Butterfly Garden

Разположен в очарователния квартал Al Seef, Музеят на илюзиите предлага игриво и интригуващо изживяване за посетители от всички възрасти. С над 150 оптични илюзии и интерактивни експонати, това е горещо място за уникални възможности за снимки и умопомрачително забавление. След посещението си отделете време да разгледате околния район Al Seef, известен със своята комбинация от модерна и традиционна архитектура.

музей на илюзиите

Избягайте от градската суматоха до езерото Al Qudra, спокоен оазис в пустинята Saih Al Salam. Част от резервата Al Marmoom Desert Conservation Reserve, тази създадена от човека езерна система предлага шанс да забележите различни диви животни и видове птици. Това е идеално място за природна фотография, пикник или просто наслаждаване на спокойния пустинен пейзаж.

езеро дубай

Влезте в ароматния свят на известния пазар за подправки в Дубай. Разположен близо до Dubai Creek, този традиционен пазар е празник за сетивата. Разходете се по тесни улички, пълни с чували с цветни подправки, билки и традиционни стоки. Това не е просто дестинация за пазаруване, а поглед към търговското наследство на Дубай.

подправки пазар

За търсачите на силни усещания и киноманите Dubai Parks and Resorts предлага изпълнен с екшън ден. Този огромен комплекс включва Motiongate Dubai, включващ атракции и атракции, вдъхновени от Холивуд, и Legoland Dubai, идеален за по-млади посетители. Със своето разнообразие от тематични зони и атракции, това е дестинация на едно място за семейно забавление.

dubai parks

Прочетете част 1 тук.