Пътувай от креслото: Флоренция – люлката на Ренесанса

  • Пътувай от креслото: Флоренция – люлката на Ренесанса
    Пътувай от креслото: Флоренция – люлката на Ренесанса

Културното и историческо наследство на Флоренция е нещо, което задължително трябва да се види.

Удивителните сгради, огромните галерии и пълните със съкровища църкви красноречиво говорят за любовта на местните към изкуството.

Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в., под управлението на фамилията Медичи, които са на власт до края на XVIII в.

Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, заради които към града се стичат над 8 млн. туристи годишно

Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. В града се сливат ренесансовият и неокласическият стил в архитектурата, които изцяло променят облика на Париж, Лондон и Рим. Флорентинските банкери финансират много от португалските и испанските експедиции по време на Великите географски открития. Двата американски континента пък са наречени на името на флорентинския писател, който твърди, че е техен откривател и картограф – Америко Веспучи. 

Друг интересен факт за Флоренция е, че именно там е била измислена операта, като това е само малка част от наследството на този невероятен град.

Вижте го във видеото. Приятно гледане!