Пътувай от креслото: Насладете се на неповторими гледки на Врачански балкан

  • Пътувай от креслото: Насладете се на неповторими гледки на Врачански балкан
    Пътувай от креслото: Насладете се на неповторими гледки на Врачански балкан

Точно когато е най-зелено е добра идея да посветите на това колоритно място почивните си дни.

Враца е едно китно малко градче, сгушено в планината, скрило в себе си много история, велики подвизи и красиви кътчета.

Врачанския Балкан е сбъдната мечта за всеки пътешественик, който е поел из България в търсене на красотата и величието на природата, историята и културното ни наследство.

Той е дом на пещери, водопади и манастири. Приютил е в зелените си прегръдки забележително биоразнообразие и велики моменти от Българската история.

Няколко водопада в района на Враца допълват възможностите за пълноценно прекарване на времето тук. Водопад Врачанска Скакля е висок цели 142 м, но през лятото почти пресъхва. Скалите в района с притегателно място за много катерачи, а и за любители на красивите пейзажи. В Стара планина недалеч от града се намира водопад Боров камък. До него води едноименна екопътека. А водопад св. Иван Пусти излива водите си близо до манастира със същото име.

Представяме ви един незабравим преход през зашеметяващите зелени плата на Врачанския Балкан, осеяни с пъстър килим от зеленина и дом на красиви стада полудиви коне. В следващите минути ще се насладите на шеметни панорами към и спиращите дъха гледки.