Пътувaй от креслото: Разнообразната Намибия

  • Пътувaй от креслото: Разнообразната Намибия
    Пътувaй от креслото: Разнообразната Намибия

Намибия е страна със сурова, но удивително красива природа.

Тя съчетава в себе си пустинни пейзажи с впечатляващо биологично разнообразие. Многобройните национални паркове съхраняват природните красоти на тази чиста и запазена страна. Намибия е изключително разнообразна що се отнася до начина на живот и културата. Това е страна, в която може да намерите модерни градове като столицата Уиндхоек, както и уникалните по рода си бушменски селища. В тях начинът на живот е почти същия, какъвто е бил и в далечното минало. 

Най-доброто време за туризъм в Намибия е зимното полугодие, което ще рече от април до ноември. По това време на годината времето е най-приятно, тъй като няма да се изправите пред изпепеляващи жеги и проливни дъждове. Температурите през зимата са изключително приятни и едва ли ще бъде необходимо адаптиране дори и за по-претенциозните туристи.

Имайте предвид, че ако искате да посетите Намибия, освен летни дрехи най-добре да си подготвите и някоя по-лека връхна дреха. Здравите и удобни обувки, шапката, слънчевите очила и кремът против изгаряне също трябва да присъстват в багажа ви.