Пеперуден парк отваря врати в Дубай

  • Пеперуден парк отваря врати в Дубай
    Пеперуден парк отваря врати в Дубай

След като през 2013 г. насред дубайската пустиня врати отвори най-изумителната градина с повече от 45 милиона цветя, в емирството идва ред на още едно природно чудо - Пеперудения парк.

Пеперуденият парк трябва да отвори вратите си за посетители в края на май 2014 г., като е разположен в Градината на чудесата.

На площ от 4500 кв.м крила ще развяват повече от 35 000 пеперуди. Нежните насекоми ще бъдат разположени в девет куполообразни павилиона, като във всеки от тях ще се поддържат специални атмосферни условия, максимално близки до естествените на намиращите се в него видове.

В павилионите посетителите ще могат да научат за живота на пеперудите, а около стъклените сгради цветята ще са аранжирани на тема пеперуди.

За посещение на Пеперудения парк ще се заплаща отделен билет, чиято стойност все още не е определена. Входът в Градината на чудесата е 30 дирхама.

Планът за разрастване на Градината на чудесата предвижда в бъдеще тук да се появи и Градина на ароматите (колекция от растенията с най-силните и най-приятните миризми по света), както и Градината с ядливи растения (откъдето посетителите ще могат сами да наберат свежи плодове и зеленчуци за салатата си).