Плажове на остров Махе (пътепис част 3)

  • Плажове на остров Махе (пътепис част 3)
    Плажове на остров Махе (пътепис част 3)

Махе е най-големият остров от Сейшелските острови, а плажовете може да се обикалят с автобус, но най-удобно е да се направи с кола под наем.

Някои плажове могат да бъдат леко пренаселени, но има толкова много, където няма да срещнеш и живо пиле.

Анс Роял

Спряхме в супермаркет, за да купим типичната закуска от сейшелски сладкиши. След това се настанихме под мангровите дървета и си направихме пикник. Имаше доста водорасли във водата, а също и канал с кафява вода, но местните идваха на плажа, главно за да хапват заедно под сянката. А на дълбокото изглеждаше страхотно.

Бе Лазар

Това беше най-добрата ни среща и вероятно любимият ни плаж в Сейшелите. Беше дълъг и достатъчно уединен, така че буквално си го имахме за себе си. Водите бяха лазурни и много риби играеха наоколо. Имаше също и наклонена палма, която можехме да използваме, за да си окачваме дрехите, да я катерим и да се снимаме, и да се чувстваме част от природата.

Бе Терне

Това е природен резерват, а плажът е чудесно място за гмуркане с шнорхел или да се наслаждавате на природата във възможно най-дивия ѝ вид. Трябва да преминете през гората, покрай тесен път и изоставено училище. Гледката към хълмистата околност е просто вълшебна.

Бо Вальо

Много се говореше за този огромен плаж, но открихме, че е претъпкан. В сряда организират местен пазар плюс мини фиеста, което е готино, за да пазарувате или да се насладите на островния начин на живот. Плажът е най-добър по залез слънце, когато ще видите невероятни цветове – от оранжево до меланж, от жълто до розово.

Гранд анс

Mahe също си има своя Grand Anse. Отговаря на името и е огромен и широк. Докато стигнахме дотам, заваля, така че плажът беше празен. Купихме си за обяд от супермаркета и хапнахме в колата. На плажа оставихме дрона да поснима цветовете на отиващия си дъжд. Един полицай ни посъветва да държим под око вещите ни, но ние бяхме така или иначе единствените хора в района…

Петит Полийс Бий

Карахме по черен път, но високият адреналин си заслужаваше. Пейзажът беше невероятен с гранити, борови дървета и буквално никой наоколо. Какво по-добро място за танцуване на типичен местен танц? Е, една вълна се опита да ме повали и успя. Оказах се напълно мокра, но кой има против да се намокри на плажа?