По-добро от автостоп – пътувай с приятел

  • По-добро от автостоп – пътувай с приятел
    По-добро от автостоп – пътувай с приятел

Ако не сте от тези свободни, авантюристични личности, които застават на изхода на града с вдигнат палец в началото на всеки уикенд, но пък и ви е писнало да се лашкате по мръсни, претъпкани влакове и автобуси, значи сте някъде в златната среда. Банда ентусиасти са създали във фейсбук групата „Пътувай с приятел“, която е чудесен начин да намерите някой с автомобил, който пътува във вашата посока и с когото да споделите дългия път, размисли и страсти, както и разходите за гориво.

Най-бързо, лесно, удобно, евтино и забавно се пътува с приятели. Ние не сме транспортна или таксиметрова компания, а приятели, които често пътуват заедно от точка до точка.
Тук не предлагаме билети или други услуги за транспорт, а средство за бърза и лесна комуникация между пътуващите хора в страната и чужбина", казват авторите на проекта, който само в първата седмица на съществуването си събира 800 членове.

Пътувай с приятел“ донякъде следва модела на световните сайтове за споделено пътуване, макар че тук организацията не е толкова стройна. Но пък атмосферата е по-приятелска.

 

Пътувате споделено? Споделете опита си! Или вижте фейсбук страницата ни за още вдъхновения за пътешествия!