Популярни дестинации в Тайланд отварят за туристи от октомври

  • Популярни дестинации в Тайланд отварят за туристи от октомври
    Популярни дестинации в Тайланд отварят за туристи от октомври

Тайланд ще отмени задължителната двуседмична хотелска карантина в още пет области, тъй като планира да отвори отново Банкок, Чианг Май, Чон Бури, Фетчабури и Прачуап Кири Хан за напълно ваксинирани туристи от октомври.

Два месеца след въвеждането на програма в Пукет, при която на напълно ваксинирани туристи се разрешава да пътуват до Тайланд без карантина при условие че останат в Пукет (и Самуи или Краби) най -малко 14 дни, преди да пътуват до други части на страната, програмата ще бъдевлезе в сила за още пет региона. Според туристическите власти на Тайланд те ше бъдат Банкок, Чианг Май, Чон Бури, Фетчабури и Прачуап Кири Хан.

Съгласно разширението, туристите ще трябва да останат в определените зони в дестинацията си в продължение на 7 дни след пристигането си, но ще могат да пътуват свободно в тази зона и няма да бъдат ограничени до хотелите си. Като част от програмата те ще трябва да изтеглят приложението за проследяване на контакти MorChana и да правят редовни тестове за COVID-19, за да наблюдават здравето си. Ако програмата е успешна, тя ще бъде разширена в повече региони, включително Чианг Рай, Районг и древната провинция Сухотай.

За да улеснят разширяването на програмата за пясъчници, служителите търсят начини да направят редовните тестове за COVID-19 по-достъпни за туристите, като има възможност за въвеждане на антигенни тестове до октомври.

Подробностите за разширението на пясъчника все още са оскъдни, особено за маршрутите, достъпни за туристите в определените зони, както и относно документацията, която ще им бъде необходима.

Междувременно напълно ваксинирани туристи могат да посетят Тайланд по схемата „Самуи плюс”, която обхваща островите Ко Самуи, Ко Пханган и Ко Тао. Туристите, участващи в програмата, просто трябва да прекарат един ден в един от сертифицираните по програмата хотели, докато чакат резултата от PCR теста. Според информация на местните власти те ще могат след това да се разхождат свободно по островите без да се налага да се придържат към определен маршрут.

Туристите също ще са длъжни да закупят медицинска застраховка с покритие за лечение на COVID-19 най-малко 100 000 щатски долара, а цялата съответна здравна документация трябва да бъде попълнена на английски, преди да пътуват до Тайланд.

Пътуващите от 70 държави имат право да пътуват до Тайланд – включително тези от САЩ, Великобритания и повечето европейски страни. Децата под 18 години не са задължени да бъдат ваксинирани, ако пътуват с напълно ваксинирани родители или настойници, но трябва да са дали отрицателен тест за COVID-19 не по-късно от 72 часа преди пътуването.