Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)

  • Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)
    Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)

Светът е изпълнен с ярки, живи и привличащи вниманието дестинации, които могат да направят всяко пътуване цветно изживяване, както в буквален, така и в преносен смисъл.

Имайки това предвид, нека да се гмурнем в цветова палитра, която включва различни нюанси.

Ето една селекция, която ще ви позволи да пътувате през всеки цвят на дъгата.

Синьо: Синя лагуна, Исландия

Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)Снимка: pexels

 

Синята лагуна в Исландия е геотермален спа център с гореща вода, която се доставя от близката електроцентрала Svartsengi. Макар да е популярен сред туристите, той е важна спирка при посещение на страната, а накисването в горещата подхранваща вода, контрастираща с чистия въздух през зимата е наистина успокояващо преживяване. С комбинация от 70% морска вода и 30% сладка вода, Синята лагуна е с перфектните 38° C и включва естествени минерални соли, богати синьо-зелени водорасли и силициева кал. Може дори да имате късмета да хванете светлинно шоу в небето, докато сте там.

Индиго: Сахара

Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)Снимка: wikipedia

 

Заедно с камилите и водата, облеклото е съществен детайл за хората от туарегите при преминаването през Сахара, а с течение на времето индиго синьото се очертава като популярен избор за тюрбани и воали на тагелмуст. Предпазвайки носещите ги от вятър, слънце и пясъци, шапките са задължителни за мъжете от Туарег при достигане на зрялост. Има много начини посетителите да се потопят в преживявания в Сахара, като всеки от тях се оказва полезно и уникално преживяване само по себе си.

Лилаво: Прованс, Франция

Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)Снимка: pexels

 

Не е чудно, че фотографите се събират в Прованс и Лазурния бряг всяко лято, за да заснемат зашеметяващите ароматни полета от лилава и виолетова лавандула, с които районът е станал известен. Едно от най-добрите места е по пътя D8 в посока Плато де Валенсоле, където можете да видите лавандулови полета и слънчогледи точно един до друг. Цветята се срещат и на много места в Дром, като Saou et Montbrun-les-Bains, както и пред известното абатство Sénanque. Както и че има древни маслинови горички, пътища на скали и дори покрити със сняг планини.

Дъга: Индия и Непал

Посетете всеки цвят на дъгата с тези живи дестинации (част 2)Снимка: pexels

Един от най-ярките и мощни цветни прояви в света, индуският фестивал на Холи е празник на пролетта и любовта, красиво изразена с тонове цвят всяка година в цяла Индия, Непал и все по-често и части от Югоизточна Азия. Ако искате да участвате, бъдете подготвени да бъдете покрити от главата до петите с цветна боя, било то под формата на прах или течност - последната обикновено се доставя чрез водни пистолети и балони.