Постоянна експозиция на праисторически животни у нас

  • Постоянна експозиция на праисторически животни у нас
    Постоянна експозиция на праисторически животни у нас

В зала „Лотос“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив се състоя откриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври.

Всеки посетител ще има уникалната възможност да се пренесе в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

През последните две години залата е в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. През следващата година се очаква в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.  

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цената на билета за Експозицията, а достъпът до зала „Лотос“ ще се случва през топла връзка, изведена през зала „Ботаника“.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева.