Построиха църква от сняг на ски писта в Норвегия

  • Построиха църква от сняг на ски писта в Норвегия
    Построиха църква от сняг на ски писта в Норвегия

На ски пистата в норвежкия град Бейтощолен се появи едно интересно творение от лед! Това е църква, издълбава в огромна снежна преспа. 

Група художници от китайския град Харбин са нейните създатели. Тя е висока 14 метра, широка е 11 метра и е истинско произведение на изкуството.

Бейтощолен е малко градче и в него живеят само няколкостотин жители. Представители от района са пътували до Китай, надявайки се да привлекат повече туристи. Ледената църква е резултат от тази инициатива. Освен това е и като загрявка за най-големия фестивал за ледени скулптури, който ще се проведе в Бейтощолен следващата година.

Построиха църква от сняг на ски писта в Норвегия

Традиционно град Харбин, в Китай, е домакин на ежегодния Международен фестивал на скулптурата за лед и сняг. Някои от участниците в него са пътували до Норвегия, за да построят църквата от лед и сняг там. Местните се надяват, че тази инициатива ще превърне малкото норвежко градче в още по-популярна туристическа дестинация, имайки предвид, че Националния парк Йосемити също се намира близо до него. 

Построиха църква от сняг на ски писта в НорвегияСнимка: Christian Reusch/Flickr