Позитивни истории: Лайка всеки ден в София

  • Позитивни истории: Лайка всеки ден в София
    Позитивни истории: Лайка всеки ден в София

Защото софиянци имат нужда от щипка “Лайка всеки ден”.

Ако живеете в София, е вероятно да сте толкова забързани, забили поглед в телефона си или във витрините на магазините, че да не сте забелязали една свежа промяна по улиците на града, настъпила тази нощ. Един от малкото случаи, в които ще ви кажем: гледайте си в краката, защото там ще откриете вдъхновение и усмивка за деня!

В ранната сутрин на 11 ноември 2015 г. група младежи са поставили 100 позитивни и забавни фрази на емблематични места из цяла София. Цитатите са от стари български филми, стихотворения, поговорки, български поп и рап песни. Ще ги познаете по сходните шрифт, размер и цветова гама.

Инициативата се казва “Лайка всеки ден”. Името е своеобразна заигравка със словореда и значението на думите на български и английски език. “Likе a” от английски се превежда “като” - Като всеки ден. В същото време на български звученето “like a” (лайка) означава полезна и широко разпространена в България билка. Защото софиянци имат нужда от щипка “Лайка всеки ден”.

Целта на акцията “Лайка всеки ден” е да направи по-ведър деня на всеки, който крачи по улиците на СофияАко искаш да споделиш позитивното си настроение, снимай фраза и добави хаштаг #лайвс в описанието. Всички участвали ще получат покана за едно специално парти.  

Можете да разгледате заснетите досега лайки тук. Една инициатива на Младите успели българи.

39592

39499

39500

39593

39501