Приключение по долното течение на река Камчия

  • Приключение по долното течение на река Камчия
    Приключение по долното течение на река Камчия

Гората на река Камчия прилича на джунгла – влажна, тъмна, труднопроходима, с огромни дървета и висящи лиани.

От дълбините на леса се чуват птичи песни, а клоните на дърветата се спускат почти до водата, като на места образуват тунели. От време на време върху греблото ви каца някое пъстро насекомо.

Не ви трябва много въображение, за да почувствате, че сте на приключение.

Биосферен резерват Камчия

Камчия е включена в списъка на биосферните резервати на ЮНЕСКО, за да бъде опазена гъстата лонгозна гора в долното течение на реката. Най-характерното за лонгозната гора е, че периодично реката залива гората и над водата остават да стърчат само клони. Освен това растителността е на етажи (както в екваториалните гори), като се срещат и лиани, някои от които веченозелени. В резервата можете да видите няколко вида костенурки, както и редки птици като черен щъркел.

40698

За приключението с каяци

Плаването с каяк е забавно и лесно. Дори и никога да не сте гребали, дори и да не можете да плувате – спокойно можете да се включите и да откриете нови умения и начини да се забавлявате. След кратък инструктаж вече можете без проблем да управлявате каяка.

За да опознаете долното течение на Камчия по вода, достигате до най-непроходимите части на реката покрай красивата лонгозна гора, а след това се спускате обратно до самия морски бряг - девствените пясъчни дюни на защитена местност Камчийски пясъци.

40697

Полезна информация: Ако искате да се впуснете в приключение с каяк по долното поречие на река Камчия, свържете се със Sea Adventure. Осигурена е екипировка – единични или двойни каяци, спасителни жилетки, водоустойчиви торби за личен багаж, вода. Единственото, което ви трябва, е бански и добро настроение. Програмата е подходяща за начинаещи от всички възрасти. Подходящо време: от юни до септември. Тръгва се от курортен комплекс Камчия, на 25 км от Варна. Тел. 0878 642273 (Дияна Пейкова), contacts@seaadventurebg.com и www.seaadventurebg.com.

*

Това е една от дестинациите в пътеводителя "50 места, които да посетите в България през 2016 г.".

Вижте още снимки от приключението с каяк по долното течение на река Камчия:

40694

40700

40701

40696

40703

40693

40692

40695

40702