Ресторанти за нудисти – където гол на вечеря не е табу

  • Ресторанти за нудисти – където гол на вечеря не е табу
    Ресторанти за нудисти – където гол на вечеря не е табу

Няма нужда да се притеснявате, че ще олеете ризата си с червено вино по време на вечеря, защото в този ресторант никой не носи ризи. Всъщност никой не носи каквито и да било дрехи.

Легенди се носят за нюйоркските клубове на нудисти и натуристи, които организират голи вечери в известни ресторанти... с табелка „частно парти“ на входа, разбира се. На все повече места по света обаче врати отварят специални места за хранене, където „дрехите са по желание“, а задръжките са непознато понятие. Няма нужда да членувате в клуб - достатъчно е да си резервирате маса и да се чувствате добре в кожата си.

Е, не звучи като място за първа среща, но за втора със сигурност става.

Какво се случва в един ресторант за нудисти

Обикновено ресторантите за нудисти имат на входа си съблекални с шкафчета. Там гостите оставят дрехите си и получават халат, с който да стигнат до масата си. Веднъж седнали, те могат да свалят и халата (ако желаят). Забранено е внасянето на мобилни телефони – не само заради опасността някой да си нащрака снимки за спомен и утре да сте цъфнали в Instagram, но и защото концепцията на тези места е човек да се освободи от задръжките и ограниченията на съвременния свят.

Всяка маса е частично оградена с параван от останалите, така че да не усещате десетки втренчени погледи върху себе си. Сервитьорите също са оскъдно облечени. Иначе просто нямаше да е честно.

В Лондон

Ресторанти за нудисти – където гол на вечеря не е табу

Това лято всички говориха за ресторант Bunyadi в Лондон. Макар че отвори само за 3 месеца – от юни до август – първият нуди ресторант в английската столица имаше повече от 46 000 заявки за резервации. Рекламното му послание призовава да се освободите от „оковите на индустриалния свят“.

Концепцията му включва „без ток, без химикали, без оцветители, без газ, без телефон, без дрехи“. Храната се приготвя на огън, обзавеждането е изцяло от естествени материали, дори и приборите за хранене са ядливи! Предстои ресторантът да бъде отворен на нова локация, а къде – организаторите засега пазят тайна.

В Милано

В иначе твърде безличното градче Черо Маджоре, на 20 км от Милано, наскоро отвори врати първият в Италия нудистки ресторант. L’Italo Americano позволява да влезете в залата за хранене само с малка чантичка за жените или портфейл за мъжете. Тук сервират класическа американска кухня, приготвена в италиански стил, а вдъхновение за интериора е филмът „Кръстникът“. Приятна изненада е, че цените на ястията са около нормалните за Италия.