Ретро пътуване с влак между София и Банкя на 2-ри юни

  • Ретро пътуване с влак между София и Банкя на 2-ри юни
    Ретро пътуване с влак между София и Банкя на 2-ри юни

БДЖ пуска атракционни пътувания между София и Банкя с парен локомотив на 2-ри юни.

Възстановеният парен локомотив ще направи два курса между София и Банкя с пътническа композиция, за която всеки желаещ ще има възможност да си закупи билет. Инициативата е организирана с цел да се популяризира историческото наследство на националния железопътен превозвач.

Първият влак от София до Банкя ще тръгне от Централна гара София в 09:50 часа. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Банкя в 13:10 часа. Вторият влак от София до Банкя ще замине от София в 14:30 часа. В обратната посока влакът ще тръгне от гара Банкя в 17:30 часа.

Влаковете ще имат по 5 вагона, а продажбата на билети е предварителна и те ще бъдат със задължителна резервация на седящи места.

Цената им е 18 лв. за двупосочно пътуване, като децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, но без да ползват отделно седящо място. Възрастта им обаче ще трябва да бъде удостоверена с акт за раждане или копие при закупуването на билетите за придружителите.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще се извършва предварително, като ще започне от 21-ви май. Те ще могат да бъдат закупени от билетните каси за предварителна продажба на Централна гара София, гара Банкя, както и от железопътните бюра в София.