Събраха градовете с неприлични имена в една карта

  • Събраха градовете с неприлични имена в една карта
    Събраха градовете с неприлични имена в една карта

Рано или късно, докато се скитате по земните пътища, попадате на места, чиито имена ви карат да се подсмихвате под мустак. Или направо да избухнете в неудържим смях. И не сте сами в това си греховно удоволствие. Отскоро има карта, събрала всички градове и села, чиито имена (на английски) звучат като всякакви дейности и части на тялото, които в най-добрия случай бихме нарекли деликатни. 

Вече сме ви разказвали за нерадостната съдба на австрийското село Fucking, а градове като Slut (Швеция) и Crap (Албания) са сред малкото, чиито имена не звучат чак толкова грубо за англоговорящите.

Проектът Vaguely Rude Names of the World (Леко неприлични имена по света) е дело на британеца Гари Гейл и се радва на сериозен успех. Само за първата си седмица онлайн картата е видяна от над 670 000 души. 

“Нямах очаквания някой да я хареса, камо ли да да я разглежда. Хората ми пращат имейли, за да ми кажат, че това или онова място, което се намира в квартала им, трябва да бъде включено в картата”, разказва Гари преди NBC. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички наши вдъхновения за пътуване!