Сатурния - тосканското градче с термалните извори (видео)

  • Сатурния - тосканското градче с термалните извори (видео)
    Сатурния - тосканското градче с термалните извори (видео)

Сатурния е малко градче, закътано в слънчева Тоскана, северната част на централна Италия.

То е кръстено на на римския бог на войната Сатурн и според легендата в един момент той се уморил от постоянните войни между хората и изпратил гръм на земята. Този гръм сътворил тези магични извори с гореща вода, която да усмири човешкия род.

Там може да видите уникален пейзаж от покрити с гори, долини, възвишения, маслинови дръвчета, лозя, житни поля и пръснати навсякъде кипариси.

В Сатурния можете да намерите едни от най-красивите и известни водопади в цяла Тоскана - Каскате дел Мулино и Каскате дел Горело. Под тях има няколко естествено изградени басейна, пълни с термална вода.

Те са отворени за обществено ползване през цялата година, тъй като водата е винаги много гореща, aнад нея се издига мистична пара. Тя е с температура около 37,5 градуса и има доказани терапевтични и релаксиращи свойства и местните лекуват с нея различни по произход болки. Водата е богата на сулфиди, калции и карбон, които я превръщат в чудо за цялостното състояние на кожата. Тя е изключително полезна при проблеми със ставите.

Ако не си падате толкова по горещите извори, винаги можете да отскочите до близката река Албегна, където, разбира се, водата е значително по-хладка.