Създадоха платформа за графити артисти, които преобразяват София

  • Създадоха платформа за графити артисти, които преобразяват София
    Създадоха платформа за графити артисти, които преобразяват София

Създадоха платформа за графити артисти. Това обяви кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 



По този начин артистите ще творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм, смята Терзиев. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот.

"Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Столичният кмет обяви още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни, че до края на годината подлезът на бул. "Ботевградско шосе" ще бъде почистен и осветен, а легендите на българския спорт ще оживеят там чрез графитите на най-добрите артисти. 

С осигурените допълнителни 300 хил. лв. от бюджета за тази година е да бъдат почистени и преобразени подлези и градски пространства. "Искаме да предоставим повече места за артистите, където да творят свободно и по правила, и да покажем, че градът може да бъде чист, подреден и същевременно да вдъхновява с креативността на своите хора и артисти", написа още кметът.