Шоколад вместо лосион срещу слънчево изгаряне

  • Шоколад вместо лосион срещу слънчево изгаряне
    Шоколад вместо лосион срещу слънчево изгаряне

Когато си говорихме за здравословните тайни за щастливо лято, споменахме слънчевите изгаряния. Но, разбира се, идеалният вариант е изобщо да не се стига до тях. Британските учени имат добра новина за всички шокохолици, а именно: според ново изследване консумацията на шоколад предпазва от вредните слънчеви лъчи, съобщиха колегите от Kulinar.bg.

Ако и за вас постоянното мазане с лосион на плажа е досадно, можете да опитате алтернативния начин, предложен от учените: приемане на порции от по 20 грама шоколад в продължение на 12 дни.

Флавоноидите, съдържащи се в любимия десерт, действат като слънцезащитен крем. За тази цел обаче трябва да консумирате само най-висококачествен шоколад с високо съдържание на какао.

Има и друг хранителен продукт, който може да ви спаси от изгаряне - доматът. Претърпелите термична обработка домати съдържат повече защитни вещества от пресните.

Лекарите съветват да се набляга и на червените и оранжевите плодове и зеленчуци, които са доказано полезни за кожата и красивия загар през лятото.