Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал

  • Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал
    Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал

Етно мелодията, която сътворява тази група руски перкусионисти, не е нищо друго освен звукът на природата. „Етнобит“ използват за инструменти леда на замръзналото езеро Байкал, за да създават невероятни мелодии.

Съвсем случайно музикантите правят откритието си - че дебелият един метър лед на Байкал има неповторим, кънтящ звук. Това става след като съпругата на единия от тях се подхлъзва на леда и пада с толкова звучно и музикално „бууууум“, че двамата започват да барабанят по късовете лед и откриват, че всеки има свой тон.

Музикантите от Етнобит използват ледени блокове на най-дълбокото и най-старото езеро в света (25 милиона години), като ги потупват, бият или направо разбиват. Те споделят, че хора с музикално образование са изразявали съмнението си, че звуците са истински и че мелодията е прекалено хармонична, за да е истинска.

Уверете се и вие от следващото видео колко мелодично може да бъде езерото Байкал. А ако затворите очи, не бихте и заподозрели дори, че тоновете са от ледени блокове.