Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света

  • Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света
    Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света

Според проучване, проведено от The Swiftest, Сингапур е най-безопасната страна в света за международни пътувания. Те са взели предвид седем рискови фактора за безопасността, за да класират 50-те най-посещавани страни в света, за да изчислят своя „Индекс за безопасност при пътуване“.

Излагането на рискови фактори, докато някой пътува до друга държава, зависи от различни точки, включително техния избор на престой и начин на пътуване. Въпреки това, тези променливи могат да се променят от човек до човек и така страната като цяло е взета, за да определи коефициентите на безопасност и да изчисли „Индекса на безопасност при пътуване“ на 50-те най-популярни дестинации в света.

Факторите са:

  • Процент на убийства (0-100 точки) – Броят на случаите на убийства на 100 000 души.
  • Коефициент на смъртност от пътнотранспортни произшествия (0-100 точки) – Приблизителният коефициент на смъртност от пътнотранспортно произшествие на 100 000 души.
  • Смъртност от отравяне (0-100 точки) – Смъртността, свързана с непреднамерени отравяния на 100 000 души.
  • Смъртност при нехигиенични условия (0-100 точки) – Смъртността, която е свързана с небезопасни санитарни условия, небезопасна вода и липса на подходяща хигиена на 100 000 души.
  • Животи, загубени поради заразни болести (0-100 точки) – Броят години живот, загубени поради заразни болести на 100 000 души.
  • Животи, загубени поради нараняване (0-100 точки) – Стандартизирани по възраст и години живот, загубени поради наранявания по отношение на увреждане (включително конфликти, насилие и самонараняване) на 100 000 души.
  • Риск от природни бедствия (0-50 точки) – Според The ​​Swiftest, това е „индекс, създаден от германската организация с нестопанска цел Bündnis Entwicklung Hilft в партньорство с Университетския институт на ООН за околна среда и човешка сигурност, оценките на World Risk Report държави въз основа на риска от природно бедствие като земетресения, наводнения или циклони, както и способността на страната да се справи с бедствие, ако то се случи.

Защо Сингапур е най-безопасната страна за пътуване?

Според доклада Сингапур е най-малко смъртоносната или най-безопасната дестинация в света. С малко или никакви случаи на убийства, пътнотранспортни произшествия или риск от природни бедствия, градът е най-безопасният за туристите в целия свят.

Освен това нивото на престъпност в Сингапур е сравнително по-ниско, отколкото в други страни. Те имат високо наблюдение, полицейско присъствие и страх от ужасни последици за извършване на престъпления, които трябва да бъдат аплодирани. Дори значително „по-малките“ престъпления тук се третират като тежки.

Така че страната е невероятно безопасна за туристите, но това не означава, че не трябва да се вземат подходящи мерки за безопасност, докато пътувате.

Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света
Снимка: The Swiftest

Топ 10 на най-безопасните държави

  1. Сингапур
  2. Дания
  3. Нидерландия
  4. Швейцария
  5. Израел
  6. Швеция
  7. Австрия
  8. Ирландия
  9. Италия
  10. Германия

Топ 10 на най-смъртоносните държави

  1. Южна Африка
  2. Индия
  3. Доминиканска република
  4. Мексико
  5. Бразилия
  6. Камбоджа
  7. Филипините
  8. Саудитска Арабия
  9. Виетнам
  10. Индонезия