Снимки и видеография за пътуване: 3 идеи за неща, които трябва да правите, когато останете у дома (част 2)

  • Снимки и видеография за пътуване: 3 идеи за неща, които трябва да правите, когато останете у дома (част 2)
    Снимки и видеография за пътуване: 3 идеи за неща, които трябва да правите, когато останете у дома (част 2)

Пандемията от COVID-19 задържа дори и най-опитните пътешественици у дома или в сигурна среда в чужбина. Тъй като повечето страни прилагат ограничения за пътуване и дори в самата страна  често са непълноценни, е трудно да се насладите на фотография или да правите видеоклипове в открита среда.

Но има начини все още да се наслаждавате на фотографията и видеографията си за пътуване и да продължите да сте в крак с творческия процес. Направихме списък с неща, които можете да направите, за да продължите да се наслаждавате на спомените си от предишни пътувания.

1. Гледайте курсове за редактиране на снимки

Може би имате тонове снимки за пътуване, които искате да споделите или да поставите в албум, но не сте напълно доволни от резултатите направо от камерата. За да редактирате изображенията си, можете да използвате професионални програми като Adobe Lightroom или Capture One, но също така и безплатни алтернативи като Canva и GIMP. За да използвате тези инструменти и да знаете всички подробности за редактиране на снимки, е полезно да следвате курсове за редактиране на снимки. Skillshare е добре позната платформа за придобиване на знания; професионалните фотографи споделят своя опит и предлагат класове, които задълбочават процеса на редактиране на снимки. Има обаче безплатни алтернативи за Skillshare. Погледнете YouTube, където много канали са предназначени за редактиране на снимки. По този начин можете да подобрите играта си за редактиране, без да се налага да харчите цяло състояние за софтуер.

2. Поработете върху своя Instagram

Престоят у дома може да не подхранва вашето вдъхновение или атмосфера на пътуване, но все пак е възможно да сте на път виртуално. Един от начините да пътувате до чудесното открито е Instagram, тъй като може да се види като един свеж източник на идеи за творчество. Ако имате планирано бъдещо пътуване, можете да търсите в Instagram, за да намерите най-добрите места за снимане и ъгли на вашата дестинация. И, разбира се, можете да се свържете с местни фотографи, за да получите вътрешни съвети.Ако вземете сериозно своя Instagram, можете да организирате любимите си кадри и да планирате бъдещите си публикации. По този начин можете да публикувате последователно и да получите повече последователи. Друг начин да спечелите последователи е чрез интелигентно използване на хаштагове. Поставете вашите хаштагове в първия коментар, а не в надписа, използвайте различни хаштагове и използвайте по-рядко срещани хаштагове, за да останете на върха на списъка за търсене по-дълго.

3. Почистете вашата библиотека със снимки

Ако сте пътували дълго време преди заключването или просто сте се занимавали с други неща след ваканциите си, това може би е подходящият момент да подредите вашите изображения. Може би можете да разтоварите пълните си SD карти, като изтриете изображения, които не ви харесват, или всъщност да намерите скрити скъпоценни камъни, за които може би сте забравили от времето, когато сте направили снимките. И за двете цели е удоволствие да се подреди изображението.