Соломоновите острови – там, където може да се откъснеш от света

  • Соломоновите острови – там, където може да се откъснеш от света
    Соломоновите острови – там, където може да се откъснеш от света

Ако сте почитатели не екзотичните места с изобилие от плажове, слънчеви дни и бистри солени води, Соломоновите острови са точно като за вас.

Този архипелаг в Тихия океан, състоящ се от 992 острова, започва да се посещва от външни хора преди по-малко от 100 години. Допреди това единствено мисионери се отправяли към това отдалечено кътче и често ставали жертва на местните канибали.

Според учените Соломоновите острови са обитавани от около 2000 г. пр. н. е., а европейци за пръв път стъпват там през XVI в.

Бумът на икономиката и туризма през последното столетие обаче не засяга силно архипелага. Там няма особено развита инфраструктура и повечето туристи са съсредоточени в столицата Хониара, която се намира на остров Гуадалканал. Това е и причината останалите острови от архипелага да са с недокоснати безкрайни плажове, гори, активни вулкани икоралови рифове.

Друг интересен факт е, че на Солом
оновите острови може да намерите повече от 4500 вида растения, включително екзотични орхидеи, както и най-разнообразни екзотични птици, както и 70 вида влечуги, сред дори крокодили.

След 80-те години 
архипелагът става предпочитано място за гмуркачи, не само заради голямото разнообразие на видове, но и заради многобройните останки от плавателни съдове и самолети от периода на Втората световна война. Тогава на Соломоновите острови са се водили множество сражения.

Имайте предвид, че ако сте любители на луксозните места за почивка, трябва да се ориентирате единствено към столицата на Соломоновите острови. Останалите места, на които могат да отседнат туристи, са изключително непретенциозни. Ако сте почитатели на еко
туризма, ще изпитате истинско удоволствие да отседнете в бунгалата, които се намират в селища на местните.

Хората от Соломоновите острови са изключително приветливи, така че очаквайте приятелско отношение и приканяне да станете част от тяхното ежедневие. Ако сте приключенци и любители на природата, ще обикнете този китен архипелаг, насред океана.