Танга - из красотите на Танзания

  • Танга - из красотите на Танзания
    Танга - из красотите на Танзания

Ако сте почитатели на отдалечените и недокоснати от цивилизацията дестинации, определено ви препоръчваме да се насочите към Танзания.

Танга например е пристанищен град на брега на Индийския океан и в близост до границата с Кения и е едно от най-големите населени места на страната.

Само на 20-ина мин. на север от него, в гъста горичка от смокинови дървета се намират пещерите Амбони. Ако искате да се разходите в тях с гид, трябва да намерите такъв предварително, тъй като на мястото ще намерите само упътване с информация за пещерите и за езическото светилище до тях. Според легендите те са дълбоки стотици километри.

В Танга има запазени и много стари сгради, повлияни от арабската архитектура: богато украсени тераси, витражни прозорци, тежки, тъмни врати и разкошни дворове, из които котките дебнат в дълбока сянка.

Най-добрият начин да разгледате еклектичната архитектура на града е разходка с велосипед, който може да си наемете за целия ден на символична сума.

На юг от града, ще откриете полуостров, на който ще видите страхотни ар деко имения, представляващи синтез от модернизъм и неокласицизъм. Отразява хедонистичния начин на живот и презадоволеното консуматорско общество.

Интересен факт е, че в  страната са открити при разкопки най-старите човешки останки - от преди 2 млн. години, както и най-старите запазени останки от пряк предшественик на човека – стъпките от Лаетоли, за които се смята, че са на възраст 3,6 млн. години.