Търси се: Доброволец за 1-годишно безплатно луксозно пътуване

  • Търси се: Доброволец за 1-годишно безплатно луксозно пътуване
    Търси се: Доброволец за 1-годишно безплатно луксозно пътуване

Представяте ли си да има такава обява: „Търси се доброволец, който една година да пътува безплатно из най-луксозните места по света. Стойността на пътешествието се изчислява на 1 милион долара. Изисквания: кандидатът да обича вкусна храна, луксозни 5-звездни хотели, да си пада по лъскавия нощен живот. Умението за писане ще се счита за бонус. Могат да кандидатстват и двойки“?

Е, оказва се, че такава обява наистина съществува. Наскоро две компании за луксозни пътувания – Luxury Travel Intelligence и VeryFirstToKnow обявиха, че търсят точно такъв човек. Единственото изискване е кандидатът да опише подробно всичките си преживявания – т.е. да е човек с талант за писане.

Пътешественикът за 1 милион долара ще посети 50 водещи световни дестинации, които са популярни с високия си клас хотели, ресторанти и клубове.

Авторите на обявата уточняват, че не е достатъчно кандидатите да обичат да пътуват. Те трябва да имат известен опит с луксозните дестинации, за да знаят точно какво да очакват от най-добрите ресторанти и хотели. Освен това трябва да бъдат дружелюбни и да изглеждат като естествена част от гостите на луксозните туристически обекти.