Топ 5 на най-лошите летища в Европа

  • Топ 5 на най-лошите летища в Европа
    Топ 5 на най-лошите летища в Европа

Някои европейски летища предлагат модерен дизайн, ефективно обслужване и приятно изживяване на пътниците, докато други редовно изпитват търпението на пътуващите. Нова класация показва къде пътниците да очакват кошмар. Дългото време на чакане, лошите съоръжения и неприветливият персонал са само някои от причините, които могат да причинят разочарование и раздразнение сред пътуващите. По време на забързано време на пътуване много европейски летища достигат ограниченията на капацитета си, което може да провали пътуването на отиване и връщане. Проучването се основава на данни от Google Maps, като се използва средната оценка на Google и броя на отзивите, за да се създаде класация на европейско летище.

1. Летище Ираклион (Heraklion), Гърция
Въз основа на отзиви от пътници в Google Maps, международното летище Ираклион е обявено за най-лошото летище в Европа. С разочароващата средна оценка от 2,6, базирана на повече от 21 000 отзива, е ясно, че посетителите са се сблъскали с много проблеми при преминаването през това летище. Въпреки удобното си местоположение като врата към остров Крит, летище Ираклион масово не успя да отговори на очакванията на пътуващите.

летище гърция2 

2. Летище Бордо-Мериняк (Bordeaux-Mérignac), Франция
Летище Бордо-Мериняк във Франция е класирано на второ място в Google със среден рейтинг от 2,8. Основните оплаквания включват бавни процеси, липса на седящи места за пътуващите и лоши кулинарни предложения.

летище франция

3. Летище Манчестър (Manchester), Великобритания
Летище Манчестър е класирано като третото най-лошо европейско летище със среден рейтинг 3,1 в Google Maps въз основа на 27 202 отзива. Струва си да се отбележи, че всяко преживяване е субективно. Въпреки тази класация, хиляди пътници пътуват през това летище ежедневно до дестинации по целия свят, което показва, че то продължава да функционира.

летище великобритания 

4. Летище Берлин Бранденбург (Berlin Brandenburg), Германия
След дълга и проблемна история на строителството летище Берлин все още не функционира напълно. Пътуващите се оплакват от неефективната организация и необходимостта от табели, които затрудняват ориентацията. Пътуващите са дали средна оценка на летище Берлин Бранденбург от 3,1.

летище германия

5. Летище Шарлероа (Charleroi), Белгия
Летище Шарлероа се използва предимно от нискотарифни авиокомпании. Според коментарите в Google често е пренаселено. Пътниците също се оплакват от липсата на комфорт и ограничения набор от предлагани услуги. Средната оценка е 3,2.

летище белгия