Три книги за вино, които да прочетете

  • Три книги за вино, които да прочетете
    Три книги за вино, които да прочетете

Книги за ценители на виното, изкушени да надникнат в живота и работата на някои от най-великите винени специалисти в света.

Подбрали сме ви три страхотни четива за почитатели на виното. А в края на текста вижте как можете да спечелите комплект от трите от Peika.bg и издателство Gourmet Publishing:

Разказите (и съветите) на Doctor Wine - Даниеле Чернили

Представете си някой да си направи труда и да събере в една книга всички най-добри вина на една водеща страна винопроизводител, като ги опише по стил, основни характеристики и реколти, с уточнение за брой произведени бутилки и цена. Изглежда непосилно... но точно това е направил Даниеле Чернили. Страната е Италия, а книгата е„Разказите (и съветите) на Doctor Wine“. Doctor Wine е псевдонимът, с който авторът е известен от едноименното двуезично електронно издание в Италия и по света. Той е човекът, измислил най-престижната винена награда на Италия „Три чаши“, автор и писател със световна известност,по образование е философ, а чувството за хумор му е вродено.

*

Виненият гуру - Мишел Ролан

Реномето на Мишел Ролан, неговата кариера и приятелството му с Робърт Паркър са неща, които винаги са предизвиквали огромен интерес. Как едно момче от малкото градче Либурн се превръща в най-търсения и тиражиран енолог на планетата? Как успява винаги да създаде актуални вина, които веднага се харесват на милиони ценители по света?

За пръв път Кралят на блендовете разказва за живота си и споделя забавни епизоди, важни събития и истини, които предизвикват широка полемика. Преди всичко обаче той разказва за страстта си към виното.

През 60-те години на ХХ век Мишел Ролан застава в основата на сериозни промени във винарството и лозарството, а след това ги пренася в много страни по света: САЩ, Аржентина, Испания, Италия, Португалия, Мароко, Чили, Индия, Мексико, Южна Африка, Бразилия, България, Гърция...

*

Пътят към Бургундия - Рей Уокър

"Пътят към Бургундия" са вдъхновяващите мемоари на млад калифорниец, открил във виното от Бургундия страстта на живота си и заложил всичко, за да сбъдне съкровената си мечта. Авторът на книгата, Рей Уокър, е собственик на микро винарната Maison Ilan в Бургундия. Той напуска работата и сигурността в САЩ и отива във Франция, за да прави свое вино – с оскъдни средства, ограничен запас от френски и почти никакъв опит като винар. Зареден с решимост и с така наречения от французите joie de vivre или радост от живота, той се гмурва в изключителната история на лозята и винарските традиции в Бургундия.

*

СПЕЧЕЛЕТЕ комплект от трите книги за вино на издателство Gourmet Publishing.

Как?

Отговорете в коментар под статията тук: Какво е виното за вас? 

Един от отговорилите ще спечели комплект от трите книги. Чрез жребий ще изтеглим печелившия на 13 февруари и ще го обявим във фейсбук страницата на Peika.bg.

Късмет!