Три места в Париж, където вечерята е безплатна

  • Три места в Париж, където вечерята е безплатна
    Три места в Париж, където вечерята е безплатна

Да, прочетохте правилно. Безплатен обяд може да няма, но в Париж има безплатна вечеря.

Има няколко ресторанта и бара във френската столица, които с радост ще ви поднесат безплатно ядене. При това в щедра порция и много вкусно.

Но как излизат на печалба тогава, ще се запитате подозрително вие. Много просто – правят оборот от напитките (които обаче не са в тъй щедри количества, както на други места в Париж), както и от големия брой хора, които ги посещават. Безплатна порция кускус или пържени миди? Какъв по-добър начин да се насладите на вечерта с приятели, в приятна атмосфера и всичко това за много по-малко пари, отколкото сте си мислили.

Концепцията се разпространява и все повече заведения сервират безплатен чипс, хапки или друг вид мезе към питиетата - понякога в определени дни, други - всяка вечер. Бавно започва да навлиза и италианското аперитиво (безплатен бар със салати, сирена и други към питието вечер).

Ето три от заведенията, които ще ви поднесат безплатно хапване към питието:

La Cordonnerie

Бар с много добри цени. Бирата е 2,50 евро, персоналът е приятелски настроен, а мястото е любимо не само на туристите, но и на много парижани. В четвъртък и събота ще ви сервират безплатен кускус.

Адрес: 142 rue Saint-Denis, район: Châtelet - Les Halles

Le Grenier

Малък и уютен бар, където често можете да чуете джипси джаз концерти. Всеки петък и събота от септември до юни сервират кускус.

Адрес: 152 rue Oberkampf, район: Père-Lachaise - Ménilmontant

Le Tribal Cafe

Симпатично заведение в ориенталски стил. Вечери с безплатен кускус в петък и събота след 21 часа. Сряда и четвъртък след 21 часа ви очакват безплатни пържени миди.

Адрес: 3 rue des Petites Écuries, район: Opéra - Grands Boulevards, République - Gares de l'Est et du Nord

Пълният списък със заведенията, които поднасят безплатно хапване се поддържа от Парижкия туристически офис тук.