Три живописни шосета, по които да шофирате пролетта

  • Три живописни шосета, по които да шофирате пролетта
    Три живописни шосета, по които да шофирате пролетта

За истинския пътешественик шофирането не е само стигане от точка до А до точка Б. То включва и още няколко жизненоважни аспекта като:

- възможност за спиране за снимки (в тежки случаи: непрестанно спиране за снимки);

- възможност за качване на интересен спътник;

- възможност за отбиване тук и там (А! Тази табела към какво ли води?!);

- възможност за всякакви други непредвидими възможности.

А шофирането през пролетта е емоционален допинг в чиста форма. След зимната пустота крайпътните ниви и полета, сега са в яркозелено, та очите да ви заболят, а сред полетата важно крачат на своите кокили щъркели. Само маршрут си изберете - а ние, разбира се имаме няколко идеи.

Ето три от най-живописните шосета, по които можете да шофирате в България тази пролет:

По пътя на лавандулата и розите

Подбалканският път е невероятно красиво място целогодишно, но когато нацъфтят лавандулата и розите, ще ви се иска да спирате на всеки завой, за да се напълнят очите ви с красота! За розите ще трябва да почакате до май-юни, а за лавандулата - юни-юли.

Научете повече за лавандуловите полета в България, както и за празника на розата в Казанлък.

*

Искърското дефиле

Шосето, което се вие в ритъм с реката в Искърското дефиле, е едно от най-любимите ни места в България целогодишно. От време на време си долу, при Искър, после се качваш нависоко и надзърташ като от самолет. А от двете страни се издигат хълмове, пещери, скали, водопади. Шофирането в Искърското дефиле би могло да продължи с преход в планината.

Открийте маршрути из Искърското дефиле!

*

Маджарово – Бориславци

Районът на Маджарово, Ивайловград и Любимец е любов от пръв поглед. Поемете по шосетата, които минават край меандрите на река Арда (Маджарово – Бориславци) или Бяла река, шофирайте по поречието на Марица. Тук прелитат черен щъркел, египетски лешояд и други птичи екзотики.

Идея за маршрут около Маджарово, Любимец и Ивайловград

Открийте още идеи за уикенд маршрути в България!