В Бургас започват безплатни туристически обиколки

  • В Бургас започват безплатни туристически обиколки
    В Бургас започват безплатни туристически обиколки

На 22 юни Бургас стартира безплатните си туристически обиколки, съобщава Burgas Free Tour. Първоначално планирани за уикендите до 1 юли, обиколките ще се провеждат всеки ден от 2 юли до 15 септември, започвайки в 10:00 ч. сутринта при Часовниковата кула.

Burgas Free Tour включва доброволци на възраст от 16 до 25 години, включително ученици и студенти, посветени на представянето на красотата на града. Тяхната мисия е да преведат посетителите през 13 основни спирки, разкривайки скритите тайни на всяко място. Техният подход има за цел да предложи увлекателни разкази, а не сухи исторически лекции.

Тези обиколки не само имат за цел да просветят туристите, но и да изненадат местните жители с новооткрити знания за техния град. Като споделят градски легенди и истории, предавани устно, водачите се надяват да осигурят уникално и информативно преживяване.

Организацията се гордее с това, че предлага обиколки на три езика – български, английски и немски, което ги прави достъпни за по-широка публика. Burgas Free Tour работи независимо от общинско или търговско спонсорство, разчитайки единствено на страстта и отдадеността на местните младежи, които се завръщат всяко лято, за да допринесат за културното обогатяване на града.