В Германия или в приказка - вие преценете

  • В Германия или в приказка - вие преценете
    В Германия или в приказка - вие преценете

Има едно кътче в Германия, което е толкова магично, приятно и красиво, че изглежда сякаш излиза от страниците на някоя приказка. Това място е малко градче и се нарича Кохем.

Градът е събрал в себе си толкова много легенди и богата история и всичко това е пропито в цялата атмосфера. Той смайва своите посетители с невероятната и добре запазената архитектура от Средновековието. Кохем е разположен в долината на река Мозел, която е богата на лозови насаждения и е прочута с винарските изби и хубавото ароматно вино. 

В Германия или в приказка - вие преценете

За първи път в официален документ е споменато за съществуването на града през 886 г. И до днес там могат да бъдат видени запазените крепостните стени

Немският град е поразен от чумна епидемия през 1423 г., а след това има многобройни войни и разрушения, окупиране от френските революционни групи и военните действия спират чак след Втората световна война. Това води до разрушение на част от стария град и моста над река Мозел. Реставрацията отнела много време и била изключително трудна.

Туризмът започва да се развива през 19 век. Много художници от Англия посещават града, за да рисуват красивите му пейзажи. През 30-те години вече набира сериозна популярност и се утвърждава като туристически център. 

В Германия или в приказка - вие преценете

Днес туристите са смаяни от запазения древен дух, красивите гледки и добре развития винен туризъм, който се дължи на множество семейни винарни.

Китната долина и очарователната природа са малка част от приказната атмосфера. Всичко наоколо е зелено, а къщичките са се сгушили една до друга, окрасени с цветя в прекрасен архитектурен стил. 

В Германия или в приказка - вие преценете

В Германия или в приказка - вие преценете

Не е чудно, че художници са идвали специално до това място, за да получат вдъхновение и да рисуват каквото им се изпречи пред погледа. Тук всяка гледка крие в себе си приказни елементи. Древният дух се носи по улиците на града, а къщичките са толкова китни и запазени, че ще смаят и най-големия критик. 

Кохем - едно малко градче, а всъщност побира в себе си толкова много история, емоции и красоти. Няма да сбъркате ако го посетите и почивката ви ще бъде истинска наслада. 

В Германия или в приказка - вие преценете

В Германия или в приказка - вие преценете

В Кохем има отлични условия за пешеходен туризъм, каране на колело по велоалеите край Мозел и каране на кану.

Сред забележителностите, които можете да видите са катедралата на св. Антоний Абас, параклисите на Трите кръста и на Св. Рохус, кметството, старият пазарен площад, древните градски порти Ендерттор и Балдуиновата порта.

В Кохем се намира и единствената запазена в Европа мелница за горчица от 1810 г., в която и днес се произвеждат различни видове горчица по стари и изпитани рецепти. 

И като всяка приказка трябва да има и замък. На хълма величествено се извисява замъкът Зайхсбург, който е и символ на града. 

В Германия или в приказка - вие преценете

От реката води началото си покрит в зеленина и лозя величествен хълм, върху който е позициониран замъкът Райхсбург. Той е в неоготически стил и е изграден през 2 век от имераторския областен управител Ецо. По-късно се превръща в кралско феодално владение. Тогава имперските министри, носещи титлата "Господар на замъка", трябвало да управляват замъка и имотите около него. Той има дълга и интересна история, но дори тя да не успее да ви завладее, магичният му вид със сигурност ще го направи.