Вълшебното място на Хаваите

  • Вълшебното място на Хаваите
    Вълшебното място на Хаваите

Множество водопади се спускат от височина над 1500 метра - звучи като сън, но всъщност мястото е реално и едно от най-красивите кътчета на планетата ни.

Плачещата стена, както го наричат местните, се намира в центъра на остров Кауаи в Хаваите и е едно от най-влажните места в света. Попаднете ли там, ще се запитате дали все още сте на Земята, тъй като множеството ромолящи пототочета създават невероятна атмосфера, способна да предизвика чувство на пълна хармония. Местното население приема това място за свещено, а според легендите всяка молитва, отпревена оттам, ще бъде чута и ще се осъществи.
Тесните канали в склоновете са се образували в продължение на стотици години благодарение на упоритите водни потоци. Това, както и прекрасната зелена флора в района, прави Плачещата стена наистина прелестна гледка и неслучайно се счита за едно от природните чудеса на Хаваите.

Феноменът се наблюдава най-добре от въздуха, като за целта на острова се предлагат многобройни екскурзии с хеликоптер. Разбира се, природното чудо може да бъде разгледано и пеша, но изкачването до Плачещата стена никак не е лека задача. Пътят на отиване и връщане е над 12 км и няма начин да останете сухи, тъй като трябва да преминете безброй поточета и рекички, образувани от изобилните дъждове.