Вече можете да пътуване до Тайланд без карантина през Пукет

  • Вече можете да пътуване до Тайланд без карантина през Пукет
    Вече можете да пътуване до Тайланд без карантина през Пукет

Доскоро важаха правилата, че ако искаш да посетиш Тайланд, единственият начин да го направиш е чрез 15-дневен престой в Алтернативна държавна карантина. Това означава да останете поставени в хотелска стая, само с малки и кратки бягства навън за слънчева светлина и упражнения.

Но от 1-ви юли Тайланд продължи с много раздвижената си инициатива Phuket Sandbox. Планът е следният: Длъжностни лица са ваксинирали жители на Пукет с цел постигане на така наречения „стаден имунитет и сега позволяват на напълно ваксинираните посетители да посещават острова. Посетителите трябва да резервират настаняване в предварително одобрени хотели (и да прескочат редица обръчи, които ще обясня по-долу) и не могат да напускат остров Пукет в продължение на 15 дни - но в противен случай те могат да посещават плажове и ресторанти и да изследват острова точно както човек би направил предпандемия.

Първата стъпка в участието в програмата на Пхукет Sandbox е да посетите портала, чрез който можете да кандидатствате за сертификат за влизане (CoE). Това е документът, който ще ви даде разрешение да участвате в програмата Sandbox и в крайна сметка да влезете в Тайланд.

По бюрократични стандарти първите стъпки са относително ясни. В повечето случаи можете да кандидатствате само ако пътувате от списък с държави, считани за „среден риск. Не повече от 30 дни преди да планирате да пътувате, ще трябва да качите паспорта, визата си (ако ви е нужна такава), доказателството за ваксинация, както и доказателство за плащане на застрахователна полица, която изрично покрива COVID-19 , с минимално покритие от 100 000 щатски долара, валидно за времето на престоя ви в Тайланд (компании, които предоставят това, включват Тайландска обща застрахователна асоциация, AXA и Luma, наред с други). Предварителното одобрение на Съвета на Европа може да отнеме до шест дни.

След като бъдете предварително одобрени, имате 15 дни, за да изпратите данните за полета си и резервацията на хотела. За първия трябва да летите директно до Пукет; трансферът през летища другаде в Тайланд не е разрешен. В момента авиокомпаниите, които извършват директни международни полети до Пукет, включват Thai Airways, Emirates, El Al, Qatar Airways, Singapore Airlines и British Airways. За последното настаняване има само в един или два от над 400 хотела, одобрени от Тайландската администрация за безопасност и здраве (известни като SHA +), които ще се появят в падащото меню в процеса на кандидатстване; неофициален списък можете да видите тук. Хотелите обхващат различни бюджети и места на целия остров. Също така ще трябва да платите предварително за трите теста за COVID-19, необходими по време на престоя ви, които струват около 250 щатски долара.

Когато получите своя CoE, което може да отнеме още около три дни, остава само да получите доказателство за „неоткритрезултат от тест PRC COVID-19 не повече от 72 часа преди вашето заминаване.