Вече можете да си подарите морско пътешествие до Ченгене скеле

  • Вече можете да си подарите морско пътешествие до Ченгене скеле
    Вече можете да си подарите морско пътешествие до Ченгене скеле

От края на миналия месец вече има постоянна морска линия до новия културно-туристически комплекс Ченгене скеле. Тя ще се обслужва от общинския катамаран „Анастасия”.

Комплексът е разположен само на 15 км южно от града, в красива местност, непосредствено до Рибарското селище. В него се съхранява и пресъздава бита на местните рибари, популяризирайки рибарския занаят от миналото и настоящето. Освен експозиционните къщички с интересни артефакти, посетителите могат да се запознаят с различните начини за риболов и как се разпознават черноморските риби. А чрез разказите на морските аниматори на комплекса, легендите за ветрове, приказни герои и историите за пирати оживяват!

Отплаванията до комплекса ще се извършват от „Магазия 1” с катамаран „Анастасия”. Необходима е предварителна резервация за пътуване.

График за пътуване с кораб до Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, от сряда до неделя вкл. Престой 2 часа и 30 мин.

Тръгване от „Магазия 1” – 11:00 ч. – пристигане на Ченгене скеле – 11:30 ч. – тръгване от Ченгене скеле – 14:00 ч. – пристигане на „Магазия 1” – 14:30 ч. 

Тръгване от „Магазия 1” – 15:00 ч. – пристигане на Ченгене скеле – 15:30 ч. – тръгване от Ченгене скеле – 18:00 ч. – пристигане „Магазия 1” – 18:30 ч.

За повече информация и резервации, всеки ден от 9:00 до 17:00 ч.

Телефон: 0882 004 124;

Е-mail: reservations@gotoburgas.com