Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)

  • Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)
    Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)

Не всички се наслаждават на пясък и сърф. За скиорите и сноубордистите падането на температурите и вълненията на планинския връх са нещата, от които са направени мечтите.

И така, защо да бъдете обвързани със сезоните?

От Скандинавия до Южен Уелс, ето нашите мечтани дестинации за преследване на вечна зима.

Май - Риксгрансен, Швеция

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)Снимка: pixabay

Криещ се на 200 км над Северния полярен кръг се намира най-северният ски курорт в Швеция - Riksgränsen. Вертикалният спад на ски зоната, под 400 метра, не се конкурира с други европейски курорти. Но обширните извънпистови пътеки, виещи се сред подобни на облаци снежни преспи и гори с мразовити рамки, разкриват невероятни гледки. Смесете го, като походите със снегоходки около езерото Васисяур или командвате кучешки шейни, и наблюдавайте красотата, която се разкрива наоколо. 

Юни - Cardrona, Нова Зеландия

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)Снимка: wikimedia

 

Cardrona, чийто зимен сезон започва в средата на юни, е сгушен красиво в южните Алпи. Половината от 345 хектара снежна площ е подходяща за начинаещи и средни нива, докато опитни спортисти могат да карат около най-големите съоръжения в южното полукълбо и парковете. Само на 20 километра на юг, дестилерията Cardrona е идеалното място да се запасите с гориво за следващото каране на ски.

Юли - Лас Леняс, Аржентина

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)Снимка: wikimedia

 

Луксът се сервира най-добре с поръсен прахообразен сняг. Престижният ски курорт Las Leñas проблясва от аржентинския участък на могъщата планинска верига Анди. Склоновете му се изкачват от 2200 м до световните 3400 м, така че започнете бавно, за да избегнете неприятностите от смяната във височината - няма по-приятен начин за приспособяване, отколкото в пищен спа хотел. Най-хубавото е, че сте във винената държава в Мендоса, където освен ски се включва и разглеждане меню от пържоли. 

Август - долината на Перишър, Австралия

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 2)Снимка: wikimedia

Разсейте изображенията на сърф и плажове. Нов Южен Уелс е дом на малка, но издръжлива общност от скиори, които правят ежегодно спускане в Перишър, най-големият ски курорт в южното полукълбо. Долина, издълбана сред заснежените планини на Австралия, надморската височина на Перишър (и над 200 машини за снегопочистване) гарантират, че тя е покрита с белия сняг всеки август. Сноуборд или ски през неговите 1200 хектара, или скоба на някои снегоходки, за да се разхождате по живописната писта Rock Creek.